God jul og godt nytt boligår

Travel førjulstid og boligmarkedet tar en liten pause, i alle fall nesten.  Jeg har noen kunder som vil titte litt etter bolig også i romjulen slik at vi kan starte boligjakten for fullt etter nyttår. 

Kanskje sitter du i det hjemmet du ønsker å bo i mange år fremover.

Eller du har planer om å flytte neste år?

Noen av dere sitter nok og tenker på hvordan dere skal klare å komme inn på det besværlige boligmarkedet med skyhøye priser og kamp om boligene?

Drømmen om å eie sin egen bolig

Drømmen om å eie sin egen bolig er høyst levende i Norge.  Og det vil den fortsette å være selv om prosenten som oppnår drømmen har gått noe ned.

Samfunnet vårt er lagt opp til at folk skal eie sin egen bolig.

Leiemarkedet er ikke et fullgodt alternativ

Leiemarkedet er ikke et fullgodt alternativ for veldig mange slik det er organisert i Norge gjennom privat utleie:

  • Kontraktene er av maks 3 års varighet,
  • Utleier kan si deg opp hvis han eller slektninger vil ha boligen selv
  • Etter 3 år kan han velge å ikke fornye eller heve prisen kraftig..

Dette er ikke en varig og  trygg bosituasjon for eksempel for de unge som stifter familie.  Jeg pleier å spørre folk som mener at det “bare er å leie” om de ønsker deres datter eller sønn skal bo i en leiebolig når de stifter familie. Svaret er som regel “Nei”

Det er gledelig at de  nye retninglinjene for boliglån ikke innskrenket de unges mulighet for lån for mye og at det kreves 40% egenkapital for kjøp av sekundærboliger i Oslo.  Kanskje lysten til å investere for utleie og spekulasjon går litt ned og det blir bedre plass på midtbanen for de som vil kjøpe bolig for å bo der selv.

Hjelp barna hvis du kan

Vår familie stilte opp i VG i forbindelse med reportasje om forskudd på arv.  Her fremholdt jeg at dersom man har mulighet til å hjelpe våre barn inn på boligmarkedet bør vi også ha vilje til dette.  I nevnte artikkel fremholdt alle økonomiekspertene at dette var noe av det lureste vi i den etablerte generasjon kunne gjøre for barna våre.

Les også :  Hjelp barna uten å angre

En erklæring om at “i 2017 skal jeg bruke av mine ressurser for hjelpe deg inn på boligmarkedet” ville helt sikkert vært en kjærkommen julegave til de håpefulle.

Viktige forutsetninger er at du har økonomisk handlefrihet til å bistå og at hjelpen ikke går utover din egen livskvalitet.

Boligkjøpsrådgiver Krogsveen til tjeneste!

Selv om boligmarkedet er komplisert og presset, er det mange muligheter til å skaffe seg drømmeboligen, enten det er den første boligen, familieboligen eller seniorboligen.
Boligkjøpsrådgiver Krogsveen står klar til å bistå deg i året som kommer.

GOD JUL OG GODT NYTTÅR!

Vennlig hilsen
Boligdama

Trude Larsen
T: 950 37 330

e.post: trude.larsen@boligkjopsradgiver.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *