Slik forbereder du deg til visning

Denne helgen er lansert som den store visningshelgen hvor det braker løs etter nyttår. Her er noen tips dersom du har tenkt deg på visning

Kjøpe-bolig-privat2-620x349

 

Som boligkjøper vil du oppdage at visninger er gøy i begynnelsen, men etter noen unødvendige visninger vil du raskt føle deg sliten og miste fokus.

REALISME Er du i kjøpsmodus er det viktig at du danner deg et bilde av markedsprisene i det området du har lyst til å kjøpe og er realistisk i forhold til om det er innenfor dine økonomiske rammer. Noen leiligheter blir utlyst med for lav prisantydning og det er ingen vits i å slite seg ut på visninger på disse. Dersom du for eksempel googler : «Boligpriser i mitt område» får du opp en del statistikk som kan hjelpe deg med å få et bilde av gjeldende m2 priser. Dersom det er et presset område kan du regne med at budrunder kan skru opp prisene enda et hakk over dette.   MÅ HA og KJEKT Å HA Sett opp en kravspesifikasjon for ny leilighet med «må ha» kriterier og «nice to have  -kriterier og tenk over punktene før du bestemmer deg å gå på visning. Viser prospektet (som du laster ned) at boligen mangler boligen for mange av «må ha» punktene er dette sannsynligvis ikke noe for deg.

KRITISK BLIKK PÅ SALGSANNONSER OG BILDER.

  • Vær kritisk til bildene i salgsannonsene.  Fotografene bruker vidvinkel linser og mange rom fremstår større enn de er.
  • Se bildene opp mot plantegning og forsøk å danne deg et bilde av størrelsen på rommene.  Dessverre oppgis ikke m2 innhold pr rom i annonsen, men tegningen vil gi deg en viss pekepinn
  • Leilighetene er ofte stylet med tilpassede møbler som du kanskje ikke har eller liker og kan fremstå mer funksjonelle enn de er. Tenk gjennom om dine møbler eller din stil vil få plass eller passe inn i boligen.

TEKNISK STANDARD Den tekniske standarden er også ofte dårligere enn bildene tilsier. Les teksten i annonsen eller prospektet og dann deg et bilde av når det sist ble pusset opp eller gjort oppgraderinger i boligen

VÆR ÆRLIG MOT DEG SELV Vær åpen for å søke i andre  og kanskje rimeligere boligområder enn det du hadde tenkt deg på forhånd, men vær samtidig ærlig mot deg selv i forhold til hvor du kan tenke deg å bo.

Gode forberedelser og bevisste holdninger er minst halve jobben. Ta gjerne kontakt på telefon 95037330 hvis du er usikker på noe eller lei av unødvendige visninger.

LYKKE TIL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *