Bør vi kjøpe vår første bolig nå?

Hei,

Leste akkurat innlegg fra bloggen din angående boligkjøp i krisetider. Håper det er ok at jeg sender deg mail og spør om råd. Vi er et par som har leid bolig noen år og har vært klar til å kjøpe noen måneder.  Spørsmålet er om vi bør fortsette denne prosessen nå under Corona krisen eller vente ?

Svar:

Hei og takk for henvendelsen, bare hyggelig å være til nytte.
Uten å ha sett konkrete tall på det ennå er jeg av den oppfatning at tiden fremover vil være kjøpers marked, i alle fall for mange av boligene som ligger ute til salgs.

Hva mener jeg med det?  Jo at det er et godt tilbud av boliger (forholdene tatt i betraktning) og at mange av de som har lagt ut boligene nå gjerne vil selge i løpet av kort tid.

Er det klokt å kjøpe nå eller skal dere vente?
Dere bør se fremover på hvordan inntekten deres vil være etter krisen.  Hvis økonomien ser OK ut i forhold til jobb og inntekt ville jeg ikke vært redd for å kjøpe nå.  Og dere bør ha et visst tidsperspektiv, at dere ønsker å bo i boligen dere kjøper i noen år.

Det skal være mulig å få kjøpt boliger til under prisantydning nå.  Så kan det hende at prisene går ned litt mer utover sommeren og resten av dette året.  Men når det blir normale tilstander vil de langsomt øke eller stabilisere seg igjen.

Man kan spekulere i at prisene vil gå enda lenger ned.  Men erfaring viser at det kan være vanskelig å treffe bunnen.  Plutselig letter ting igjen og flere kjøpere er på banen.  Da kan plutselig prisene øke igjen.

Så mitt råd er at finner dere en bolig dere liker, og økonomien deres er grei både nå og etter krisen, bør dere vurdere å kjøpe nå.

Hvis dere er eneste budgiver bør dere prøve på å få boligen til noe under prisantydning  eller markedspris før krisen, som et risikotillegg fordi fremtiden kan være noe uviss.

Vennlig hilsen
Boligdama

T: 950 37 330    e.post: trude.larsen@boligkjopsradgiver.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *