Boligmarkedet. Hva gjør jeg nå?

En stor del av jobben for oss som jobber med kjøp og salg av boliger er å gi generelle råd omkring boligmarkedet, timing for kjøp og salg, gode investeringsobjekt og utviklingen i boligprisene.  Under normale forhold kan det være vanskelig nok å si noe klokt og ganske sikkert om disse tingene.

Hva skal vi da si om situasjonen som har oppstått på grunn av Corona krisen?

Jeg tror det er riktig å si at det er umulig å gi generelle råd akkurat nå.  Hele situasjonen er alt for uoversiktlig og hva som er lurt å gjøre vil være veldig ulikt fra person til person.

Det første spørsmålet du bør stille deg er hvor du står i din boligsituasjon akkurat nå.  De som ikke har noe press på seg og bor godt der de bor, vil naturlig nok ikke tenke på å hoppe inn i boligmarkedet akkurat nå.  Antagelig en klok beslutning.

Men kanskje er du en av dem som står midt oppe i en kjøp eller salgsprosess som hverken du eller dine profesjonelle medhjelpere har fått tid til å forberede dere på:

  • Du har kanskje nettopp solgt og må overlevere din bolig til kjøper om kort tid?
  • Du har kjøpt noe nytt men ennå ikke solgt din egen bolig og er engstelig for å sitte lenge med to boliger?
  • Du har endelig fått lån til din første bolig og er redd for at finansieringsbeviset vil bortfalle fordi din personlige økonomi står i fare for å forverre seg

Det har foregått boligsalg forrige uke og i dag mandag, og det er masse boligannonser der ute. Boligmarkedet vil ikke stå helt stille i tiden fremover.  Men vi må regne med at det blir tøft for de som står midt oppe i det.

Få individuelle råd

Du som har et salg på gang har forhåpentligvis en megler du kan få gode råd fra. Bruk den muligheten!

I tillegg står undertegnede disposisjon, helt gratis og uten forpliktelser, for alle dere som vil snakke om situasjonen dere står oppe i og hva som kan være lurt å gjøre for å komme ned på beina.  Kanskje finner vi frem til gode tips og muligheter som kan hjelpe andre?

Beste hilsener fra

BOLIGDAMA

Trude Larsen:

Telefon: 950 37 330 – epost: trude.larsen@boligkjopsradgiver.no

FB:  https://www.facebook.com/boligdama/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *