Finn din personlige boligprofil

I forbindelse med kjøp og salg av bolig snakkes det som som regel mest om kvalitetene ved selve boligen.  Fokus rettes mot selve objektets fortreffelighet. Hva med menneskene som skal passe inn i boligen? Er ikke de like viktige?

Når jeg som boligkjøpsrådgiver skal hjelpe folk med boligkjøp spør jeg meg selv:
Hva karakteriserer denne personen og hva kan jeg hjelpe med for å støtte opp slik at han eller hun blir bevisst på hva de egentlig ønsker seg?

Den beste veien til et riktig og smertefritt boligkjøp er å få sortert ut egen usikkerhet, de mest prioriterte ønsker om hvor og hvordan du vil bo, samt egen evne til å tenke ut av boksen. Å være ærlig mot seg selv, for eksempel ved å tenke veldig snusfornuftig, nytter ikke.  Hvis hjertet ikke er med kommer du aldri i mål med boligkjøpet.

Bli bevisst på deg selv og dine ønsker

Ifølge norsk ordbok er en betydning av ordet profil er “en samling av karakteristiske trekk ved en person eller mennesketype”  Hva slags karakteristiske trekk er det som former dine tanker rundt fremtidig boligkjøp?  Det kan være veldig lurt å bli bevisst rundt dette. Slik at både planlegging og selve boligkjøpet blir fundert på en ærlig plattform med utgangspunkt i din livssituasjon og dine drømmer.  Så må disse drømmene ofte knas litt i forhold til virkeligheten.  Da er det viktig å være ærlig på hva du velger bort.

Les også:    Hvilke faktorer fordyrer boligkjøpet ditt

Din boligprofil

For å hjelpe mine kunder med å sortere ut sine prioriteringer og drømmer og relatere disse til virkeligheten har vi utviklet noe vi kaller “din boligprofil”. I denne sorterer vi ut hva slags fremtidsdrøm for bolig du har , hva slags bomiljø og områder du prioriterer, dine kvalitetskrav til boligen og hva du føler er mest usikkert i boligkjøpsprosessen.  Dette gir et helhetsbilde som gjør det mulig å gi deg gode anbefalinger tilpasset deg og din situasjon.

Synes at boligprofilen var informativ og nyttig. Veldig fint med en oversikt over kvadratmeterprisene o.l.  Kan se for meg at det er fort å la seg rive med den dagen man sitter i en budrunde, og da kan det være greit å være så forberedt som mulig. Så takk så mye for hjelpen!

Gjennomgangen var fin og ryddig og presentasjonen la vekt på det jeg hadde behov for å bli bevisst på.  Også veldig bra med et avsnitt med gode råd i oppsummeringen.

Så langt har jeg fått gode tilbakemeldinger på at med en liten rapport i ryggen, hvor de viktigste prioriteringer og mål for boligjakten er nedtegnet, vil det hele gå enklere.

God planlegging er som kjent halve jobben!

Slik kan du få hjelp til boligkjøpet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *