Derfor søker folk bistand til boligkjøpet

De aller fleste boligkjøpere søker ennå ikke spesifikk bistand fra rådgivere som står på deres side når de skal kjøpe bolig.  Boligkjøpere i Norge er vant til å klare dette selv eller få hjelp av salgsmegler eller familie og venner. Men, stadig flere henvender seg til med spørsmål og ønske om bistand fra en uavhengig kjøpsrådgiver. Hva er det egentlig de lurer på og hvorfor etterspør de våre tjenester?

Uten å kunne favne alle de ulike spørsmål som dukker opp, kan følgende motiver nevnes:

 • Jeg klarer ikke ikke å få satt meg inn i alt jeg trenger for å føle meg trygg, prosessen går altfor fort
 • Jeg vet ikke hva jeg egentlig vil ha eller hva jeg har egentlig har råd til
 • Jeg klarer ikke å holde fokus på kjøpsprosessen, det tar alt for mye tid og krefter
 • Jeg føler meg ikke trygg på om boligen holder det den lover
 • Jeg er usikker på standarden og hva det vil koste å oppgradere boligen
 • Jeg er redd for å få problemer med skjulte feil og mangler i ettertid
 • Jeg er veldig usikker på hva boligen egentlig er verdt og tør ikke å by det som trengs
 • Jeg har tapt mange budrunder og vet ikke hvordan jeg skal gå frem
 • Jeg vil ikke bli lurt og vet ikke om jeg kan stole på megler
 • Jeg ønsker å gjøre en god investering og lurer på hvor det lønner seg å kjøpe
 • Jeg trenger å bli guidet steg for steg gjennom kjøpet og ha en profesjonell å sparre med
 • Jeg ønsker å få hjelp av en rådgiver som står på min side i bolighandelen
 • Jeg er engelsktalende og kjenner ikke systemet for bolighandel i Norge, dessuten får jeg ikke lest prospektet som jo er på norsk
 • Jeg er førstegangskjøper og lurer på hvordan jeg kan komme inn på boligmarkedet
 • Jeg har problemer med å finne et område og bolig som passer min livssituasjon
 • Jeg har bevegelseshemming eller spesielle behov og det er vanskelig å finne en bolig som ivaretar disse
 • Jeg bør flytte til en bolig som er bedre tilpasset min alder og livssituasjon men klarer ikke å ta det endelige steget

Når jeg  skulle bruke millioner på å kjøpe leilighet i et for meg ukjent marked, var ikke noen tusenlapper for hjelp til et tryggere kjøp avskrekkende. Trives kjempegodt i boligen og området jeg kjøpte i.

Listen ovenfor er en lett blanding som går på alt fra ønske om hjelp med faktabasert kunnskap, til et ønske om god rådgivning for å skape trygghet og fatte riktige beslutninger.  Mange av våre kunder kan ganske mye selv, men når de får faglig hjelp fra oss til å belyse usikre faktorer, føler de enda større trygghet for at de fatter riktig kjøpsbeslutning.  For mange er det bare et lite puff som mangler før de blir i stand til å ta de riktige valgene og komme i mål med boligkjøpet.

Les også:     Finnes det objektive sannheter i bolighandelen?

Ingen boliger er perfekte, og det er sjelden at alle punktene på ønskelisten tikker inn. Det som er viktig er å være bevisst på hva du faktisk kjøper så du slipper negative overraskelser i ettertid.  Det hjelper vi folk med å se.

Les hvordan du kan få hjelp til å unngå “katta i sekken”

Å kjøpe bolig er for de aller fleste livets største investering.  Selv om vi har et velfungerende boligmarked finner stadig flere kjøpere ut at det kan være lønnsomt å bruke noen få kroner til å sikre denne.  Og ikke minst få en enklere vei mot kjøp av en god bolig som de kan trives i.

Les om Hanna sitt første boligkjøp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *