Kan det lønne seg å kjøpe bolig før jul?

Akkurat nå bistår jeg 6 kunder som ønsker å kjøpe bolig, gjerne så raskt som mulig. Det medfører at jeg følger godt med i Oslo markedet fra dag til dag. Og jeg ser en økende tendens til kjøpers marked. Det kan se ut som om en del selgere ønsker å bli ferdig med salget før jul, etter å ha gjennomført en visningsrunde eller to.  Dermed aksepterer de lavere salgspriser enn opprinnelig forventet.

Mange boliger i Oslo ser nå ut til å bli solgt til lavere priser enn statistikk og verdiestimat basert på solgte boliger skulle tilsi.  Det kommer nok av at prisene har vist en viss nedgang i høst, men det ser ut til at også selgeres ønske om å slippe å gå gjennom jula med en usolgt bolig hengende over seg kan spille inn. Får du ikke solgt før jul vil det gå minst 2 -3 uker før markedet “starter” igjen etter nyttår.  Det er nok noe en del boligselgere ønsker å unngå.

Så er du i posisjon til å kjøpe eller har vært på utkikk en stund, kan det være lurt å ta en ekstra titt på finn.no og se om det er noen boliger du kunne tenke deg å se nærmere på.  Utvalget er bra til å være helt i slutten av november, og det er ikke for sent å skaffe seg en bra bolig, selv om julestria er nært forestående.

Blir det enda gunstigere å kjøpe til neste år?

Det forventes at det kommer mange nye boliger ut på markedet i januar 2019.  Med mange “overliggere” fra 2018 kan det tenkes at det totale tilbudet av boliger blir så stort at prisene blir enda gunstigere.  Det er umulig å si om dette skjer, men jeg tenker at de som legger ut boliger i januar har innstilt seg på å bruke tid på salget.  De som ikke har fått solgt har muligens valgt andre strategier og innstilt seg på at det hele kan ta tid.  Dermed kan den psykologiske “hastefaktoren” være borte.

Dette grenser muligens til litt vel mye synsing fra min side. Men jeg kan i alle fall skrive under at jeg opplever et gunstig marked for våre boligkjøpere akkurat nå.

En erfaren eiendomsmegler sa en gang til meg: “Kjøp i desember og selg i januar”

Hvem vet  – kanskje det slår til denne gangen.

Følg med på boligprisutviklingen her

 

 

 

 

 

One Comment

Skadedyr.net

Hei Trude! Mange gode artikler her inne 🙂 Jeg driver https://skadedyr.net som selger limfeller og lokkemiddel til bekjempelse av skadedyret skjeggkre. Skjeggkre er, som du helt sikkert vet, på full fart fremover i de tusen hjem. Kanskje du kunne skrevet en artikkel om disse? Kanskje med perspektiv på hva man bør se etter på visning. Jeg har litt erfaring med dette og mener det er steder man kan lete for å se etter spor etter disse..! Det har det ikke vært noe fokus på så vidt meg bekjent.

Mvh
Fredrik
Skadedyr.net

Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *