Hvorfor byr ingen på denne boligen?

Nå er det kjøpers marked.  Da har du som kjøper mye å velge mellom og du har anledning til å være litt kresen.  Men tør du å gi bud på en bolig som ingen andre byr på?

Min erfaring er at kjøperne er tilbakeholdne med å gi det første budet på en bolig som har stått usolgt en liten stund, og det føles også skummelt å være eneste budgiver på en bolig.  Vi ser også at noen boliger som oppleves som spesielt attraktive,ender med budrunde og salgspris litt over prisantydning.

Her er det tydelig at taktikk og psykologiske faktorer spiller inn.

Men behøver det å være noe spesielt galt med en bolig som ingen andre vil by på?

Den kan jo være helt riktig for deg og dine behov, og ikke minst din lommebok.  Kanskje kan du ved å være litt modig og ikke løpe dit hvor alle andre løper, få muligheten til å gjøre et godt kjøp.

Det store utvalget av boliger til salgs er en viktig årsak til at noen boliger blir stående usolgt en liten stund.  En bolig som i utgangspunktet ikke skiller seg så mye ut kan lett bli uaktuell når det stadig kommer nye boliger på salgs på nettet.  Folk som er på boligjakt er flinke til å følge med og ser de en gjenganger vil de lett tenke at det ikke er en attraktiv bolig.  Det kan også hende at det er flere lignende boliger i samme strøk som står usolgt og dermed blir det en forsterkende negativ effekt på etterspørselen.

Les også:              Hva bør du legge vekt på som kresen boligkjøper?

Oversett av markedet

Når vi søker etter boliger til våre kunder er det forholdsvis lett for et profesjonelt øye å se hvorfor en del boliger ikke er blitt solgt.  Det kan være åpenbare svakheter ved planløsning og standard eller for høye prisforventninger.  Men det er ikke alltid slik, noen ganger finner vi at boligen er meget bra eller har et stort potensiale og vi er usikre på hvorfor akkurat denne ikke er solgt.  Da må vi anta at det er situasjonen med godt utvalg og tilfeldighetenes spill som er avgjørende.  En bra bolig som er blitt oversett av markedet, anbefaler vi gjerne til våre kunder.  Med god samvittighet – ja til og med entusiasme.  Her er det muligheter til å sikre seg en god bolig til en gunstig pris for vår kjøper!

Så, dersom du er i posisjon til å kjøpe en bolig akkurat nå, prøv å tenke utenfor boksen. Husk å sette deg godt inn i salgsmaterialet, prisnivået og ikke minst bruk magefølelsen når du er på visning. Hvem vet – det kan være som med kjærligheten – de gode følelsene blomstrer ved nærmere bekjentskap.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du tror du har funnet en slik “oversett” bolig. Av respekt for de som selger sin bolig vil jeg ikke legge frem konkrete eksempler på gode og dårlige kjøpsobjekter på bloggen. Men lurer du på om en bolig du har funnet som “andre ikke vil ha” er verdt å satse på, ta gjerne kontakt.

Les også:                Er det mulig å få både i pose og sekk?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *