Rullestolbruker Heidi kapret drømmeboligen på Mortensrud

Å kjøpe ny leilighet som rullestolbruker er ikke alltid enkelt, særlig når du har krav til standard. Det fikk Heidi Bakke erfare da hun var nødt til å starte boligjakten høsten 2015. Men med hjelp fra Boligkjøpsrådgiver Krogsveen ble allikevel en moderne og romslig leilighet på Mortensrud hennes!

HeidiBakkeDa Heidi så seg nødt til å flytte fra leiligheten hun hadde bodd i nesten 20 år på Kringsjå, ønsket hun seg til et hyggelig nabolag, hvor hun enkelt kunne disponere både bil og rullestol. Med andre ord – en mangelvare på boligmarkedet.

– Det er jo noen som mener vi rullestolbrukere skal klynge oss sammen, men det er jeg veldig motstander av, sier Heidi.

Å skulle finne et passende objekt ved siden av den hektiske jobbhverdagen på Stortinget, hadde blitt en stor utfordring. Gjennom en kollega fikk hun kontakt med Trude i Boligkjøpsrådgiver Krogsveen. Siden har det gått det slag i slag.

Noe av det vanskeligste var å finne en bolig hvor det fulgte med en garasjeplass tilpasset rullestolbrukere.  Styrene i de ulike sameier var lite villige til å pålegge bytte av handicap plass mot vanlig plass.  Og da dette ikke er lovpålagt ble det vanskelig mange steder.  Men vi lykkes til slutt, ikke minst fordi boligen jeg kjøpte tidligere var bebodd av en person i rullestol.  Denne kunne overføres til meg ved kjøpet av boligen.

Dermed flyttet flyttet Heidi i juni 2015 inn i en lys og fin leilighet av moderne standard på Mortensrud. Her har hun fått mye for pengene.

– Hjelpen til Trude har vært helt uvurderlig. Det har vært deilig å ha noen sparre med. Trude har kun plukket ut de objektene som var helt aktuelle. Ellers hadde jeg nok blitt helt kjørt, særlig når jeg følte et visst tidspress på å komme meg ut av min nåværende leilighet, forteller hun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *