Derfor taper du aldri en budrunde

Det er igjen tøffe tider for boligkjøperne der ute. Spesielt for de som jakter på de ettertraktede boliger i de mest pressede områdene. Budrunder blir en kamparena hvor noen, eller kanskje ganske mange, ender opp med å tape.

Det er en situasjon mange av oss kan kjenne oss igjen i. Du har gjort alt riktig, vært grundig forberedt og er klar for budkrig. Du har vært aktiv hele formiddagen, og justert budene og tankene dine flere ganger etter behov.

Det var akkurat slik jeg og en kunde opplevde det i går. Vi prøvde alle mulige strategier og triks, selv om vi vet at det ikke finnes noen magisk formel for å nå opp. Til slutt ble det likevel noen andre som fikk tilslaget. Selv når alle reserver var brukt opp hadde vi ikke mer å gi.  Å akseptere nederlaget når drømmeboligen glapp ble en hard nøtt å svelge for min kunde.

Det er viktig å tillate seg selv å sørge over tapet av en slik mulighet. Men det er også viktig å huske at det ikke handler om å ikke være flink nok eller ikke ha gjort nok innsats. Penger snakker sitt eget språk

Når budsjettet ikke strekker til, er det dessverre ikke mye å gjøre med det. Det er ikke et nederlag, men realitetene som slår inn.  Kanskje var det heller ikke ment at denne boligen skulle bli din.  Min erfaring er at de av kundene mine som sørger mest over en bolig som glapp, ofte finner en vel så bra eller kanskje til og med bedre litt senere.

Så har jeg stor respekt for de som velger å trekke seg fra budrunden selv om de har mer penger å bruke. Det er en modig avgjørelse å stoppe når budene når nivåer som ikke er i tråd med den faktiske markedsprisen og magefølelsen. Dette gjelder spesielt når to personer driver budkrigen opp i med hundretusener av kroner. Fordi begge insisterer på å vinne til slutt.

Så til deg, kjære boligkjøper:

Husk at å ikke nå opp i en budrunde ikke betyr at du har tapt kampen. Det betyr bare at denne muligheten ikke var den rette.

Det kommer alltid flere muligheter. Hold motet oppe, og vær tålmodig. Din drømmebolig er der ute et sted, og når tiden er riktig, vil du finne den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *