Er det mulig å få både i pose og sekk?

Nå er det kjøpers marked på boliger og da ligger naturligvis et ønske om å gjøre et ekstra godt kjøp i luften.  Men er det mulig å få både veldig god beliggenhet og ekstra god standard til en sterkt redusert pris?

Jeg må nok svare nei til dette.  Som boligkjøpsrådgivere ser vi at det ofte blir budrunde og salg til prisantydning eller over for de ekstra fine boligene våre kunder har festet sine øyne på.

Årsaken til dette er blant annet:

  • Meglerne har tilpasset prisantydning til det nye prisnivået, og hvis de vet at det er en ettertraktet bolig setter de kanskje denne noe lavt for å få igang en budrunde
  • Flere kjøpere vil ha det som ser bra ut og kanskje har prisnedgangen ført til at de kan gå etter “godbitene”
  • I et mer usikkert marked er kjøperne mer prisbevisste, dermed også mer kvalitetsbevisste.

Les også:  Hva bør du legge vekt på som kresen boligkjøper?

Hvorfor byr ingen på denne?

Siden det er mer press på de ettertraktede boligene blir en del gode boliger oversett og det kan ta litt tid for å få solgt dem.

Her treffer vi på omvendt psykologi:

Fordi ingen andre byr på boligen er det garantert noe veldig galt med den!

Det behøver det ikke å være og hvis den passer for deg skal du ikke bry deg så mye om hva andre mener.  Forutsatt at kvaliteten er sjekket ut og du har funnet riktig prisnivå før du gir bud. Tvertimot, her har du muligheten til å gjøre et godt kjøp ved å se mulighetene i boligen dersom den for eksempel trenger litt oppussing eller tilpasninger.

Velg det som passer for deg

Du kan altså ikke få i pose og sekk.

Hva er det da lurt å gjøre:
Kjøpe den mest ettertraktede boligen eller en litt mer “main stream” og ikke så ettertraktet bolig  som føles riktig for deg?

Jeg har ikke noe fasitsvar.

En bolig som ingen andre byr på gir deg muligheter til prisforhandlinger og en pris som kan være gunstig for deg.

En bolig som mange vil ha, med god standard vil du måtte betale litt mer for, men samtidig er det kjøpers marked og selger vil ikke få fullt ut betalt for sine påkostninger.  Det kan falle ut til din fordel både mens du bor og når du skal selge senere.

Vi er nøye på å få røyket ut hva våre kunder egentlig legger mest vekt på når de velger bolig.   De får vår vurdering av riktig prisnivå og boligens standard på objektivt faglig grunnlag.  Så må de prioritere selv.   Uansett hvor gode rådgivere vi er må folk til syvende og sist velge ut i fra det som er føles riktig for dem.

Les også:     Hjelp det er kjøpers marked hva gjør jeg?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *