Slik gjorde de et trygt boligkjøp

Andrea og Richard hadde lenge drømt om å kjøpe seg en bolig i landlige omgivelser med mulighet for grønnsakdyrking og et liv i pakt med naturen.  Etter å nesten å ha gått på en smell og kjøpt feil bolig for et drøyt år siden, var de litt engstelige for å satse på nytt, men da drømmeboligen på Nesodden dukket opp ble fristelsen for stor.

Les også:                  Huset med hage ble ikke som lovet

De ville prøve igjen og kontaktet Boligkjøpsrådgiver Krogsveen for hjelp til å vurdere den aktuelle eiendommen.  Eiendommen var en sann landlig idyll med stor tomt og sjarmerende bygningsmasse.  Selgerne var tydeligvis glad i eiendommen og hadde stelt godt med den i mange år.

Mye som måtte gjøres

Men teknisk tilstandsrapport, som var meget bra og utfyllende, viste at det var behov for en god del grunnleggende utbedringer.  Etter vår vurdering var det ikke tilrådelig å kjøpe denne eiendommen uten å undersøke dette enda mer og få et økonomisk bilde av hva utbedringene ville koste.  Andrea og Richard engasjerte derfor vår samarbeidspartner Alexander Røv til å gjennomgå rapporten og komme med sin selvstendige faglige vurdering av tilstanden.  Og sist men ikke minst, gi et overslag over hva det ville koste å utbedre tak, sikre mot fukt i krypkjeller, skifte ut en råtten bjelke og utbedring av fuktig bad.  Alt sammen nødvendige utbedringer for å bevare huset for fremtiden.  Alexander Røv mente at det var fullt ut forsvarlig av våre kunder å kjøpe dette huset bare de visste hva som måtte utbedres i ettertid av kjøpet og de sørget for å ha budsjett til dette.

Et bevisst valg

Det ville være trist for ekteparet om de hadde kjøpt huset uten å ha oversikt over utbedringrskostnader og dermed stå i fare for å ikke ha finansielle midler til å utbedre det som var nødvendig.  Etter at vi hadde regnet på kostnadene og fått fastslått at finansieringen deres var tilstrekkelig til å dekke både kjøpesum og nødvendige vedlikeholdsarbeider, besluttet de etter litt forhandlinger å kjøpe huset til prisantydning.  Med andre ord et bevisst valg fundert på faglige vurderinger og tilstrekkelig økonomisk oversikt.

Slik gjør man et trygt boligkjøp!

I budforhandlinger – heldigvis kunne den økologiske musserende vinen sprettes like etterpå.

Verdt pengene

Andrea og Richard gleder seg nå til å flytte inn i drømmehuset sitt.

Om prosessen som førte frem til kjøpet sier de:

“Boligkjøpsrådgiver Krogsveen ved Trude Larsen har hjulpet oss tidligere og det var en selvfølge for oss å spørre henne til råds når vi igjen var på sporet av en bolig.  Denne gangen var det en eldre bolig og da vi ikke kan veldig mye om teknisk tilstand i boliger, var det en ekstra trygghet og hyre inn en egen bygningskyndig til å vurdere huset på våre vegne som kjøpere.  Når vi da i tillegg fikk et overslag over kostnadene og sammen med boligkjøpsrådgiver fant at vi hadde økonomi til både kjøpet og utbedringene ble vi sikre på at dette huset ville vi by på.

Og nå er det vårt!

Ikke nøl med å bruke noen tusenlapper til faglig hjelp og rådgivning som står på din side når du skal kjøpe bolig.  Det lønner seg på sikt.”

Vi gratulerer Andrea og Richard med kjøpet og takker for et hyggelig og morsomt samarbeid.  Jeg tror ikke de kommer tilbake for å få hjelp til flere kjøp, for nå har de funnet drømmehuset som de har tenkt å bo i resten av livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *