Mitt hjerte er fylt med glede og takknemlighet

Disse ordene fra vår kunde Berit viser hvor mye det betyr å få hjelp til å finne en god bolig.
Vår felles boligjakt tok 1,5 måned og vi lette i ulike områder i og utenfor byen.  Til hun til slutt endte i tilnærmet samme nærområde som hun bor i nå.

Berit (62) tok kontakt med Boligkjøpsmegling allerede ved forberedelse av salget av sin nåværende leilighet.  Hun fikk råd om  enkel oppussing og rigging for salg og et godt tilbud fra maler.  Samt hjelp til å vurdere meglertilbud.  Resultatet ble et meget godt salg av 2 romsen på Rødtvedt og et godt utgangspunkt for boligjakten.
Presset marked

Et problem, tross godt salg og ekstra finansiering, var det pressede markedet som har vært i vår.  Det førte til et par tapte budrunder før vi reorienterte oss litt forhold til beliggenhet.  Vi var først innom noen steder på Romerike, men etter hvert falt Berit ned på at hun følte seg mer hjemme i Oslo Nord. Dermed bestemte vi oss for å finne en 3 roms leilighet i ett av de de godt vedlikeholdte og rehabiliterte borettslagene på Kaldbakken.

OBOS medlemsskap kan være godt å ha

Forkjøpsretten kan være en forbannelse for noen, men er en velsignelse for andre.  Berit hadde 16 års ansiennitet i OBOS, noe som gjorde at hun kunne sitte på gjerdet til budrunden var avsluttet.  Dermed ble den 62 m2 store og vestvendte leiligheten i 2.etasje hennes ved å benytte forkjøpsretten.  Gjennom denne prosessen lærte vi oss at det ikke er likegyldig hvilken strategi man velger i forbindelse med forkjøpsretten for å unngå at den blir brukt av megler til å presse opp prisen.  Følg med på bloggen videre så får du vite hva du bør gjøre!

Berit sier dette om hjelpen hun fikk:

“Jeg fikk hjelp til alt fra å beregne bokostnader for de ulike alternativene, kvalitetssikre salgsmaterialet , kommunikasjon med banken og budgivning.  Trude fikk meg også til å tenke over hvilke behov jeg skulle prioritere samt å ta realistiske valg.  Nå sitter jeg med en større og bedre leilighet enn tidligere uten at bokostnadene hindrer meg i å leve et godt liv. Jeg er fylt av glede og takknemlighet og anbefaler alle likesinnede om å søke bistand fra Boligkjøpsmegling”

Flaen 5

Vi gratulerer Berit med ny leilighet !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *