Her har du 10 gode unnskyldninger for IKKE å planlegge for alderdommen

Jeg banner litt i kjerka igjen. Og drar frem kjepphesten om at det kan være lurt å planlegge for en egnet bolig i alderdommen. Hjelpe deg selv ved å benytte eksisterende boligressurser for å skape deg et aldersvennlig liv.

Det er ikke så mange andre som ordner tilværelsen for deg, før du eventuelt blir meget syk eller pleietrengende. Poltikken er nemlig lagt opp til at du skal klare deg lengst mulig hjemme, og eventuelt ta imot hjemmebaserte tjenester der.

Egentlig tror jeg de fleste innerst inne er klar over at det er lurt å tenke litt fremover. Selv når du er godt etablert og nærmer deg de seksti. Allikevel opplever vi mye vegring mot å tenke på hvordan tilværelsen skal være på våre eldre dager.

Er du en av dem som skyver disse tankene vekk, så har jeg 10 gode unnskyldninger til deg. Som du kan bruke for å unngå å planlegge eller gjøre noe som helst med tanke på fremtiden.

1.   Her skal jeg bo til jeg blir båret ut
2.   Alle trappene holder meg i form
3.   Jeg orker ikke å ta opp dette med ektefellen
4.   Barna blir så lei seg hvis vi selger barndomshjemmet
5.   Det blir så mye styr
6.  Jeg vil ikke etterlate meg noe gjeld, barna skal arve mest mulig
7.  Jeg regner med at sønnen min kommer og måker gårdsplassen og tar seg av
vedlikeholdet
8.  Jeg vet hva jeg har, men ikke hva jeg får
9.  Jeg er så glad i naboene, skjønt det har vært stor utskifting i det siste
10.Jeg har ikke vært på boligmarkedet på mange år og er veldig usikker

Litt sarkastisk av meg dette, muligens.

Men jeg tillater meg litt ironi, da jeg har hørt disse og enda flere innvendinger SÅ mange ganger. Og har erfart at disse tankene gjør at folk ikke rekker å gjøre noe med bosituasjonen sin før det er for sent. I tillegg møter jeg til stadighet middelaldrende mennesker som prøver å inspirere sine foreldre til å skaffe seg en aldersvennlig bolig, men som ikke når frem.

Unnskyldningene er forståelige og dypt menneskelige…

Men, kanskje er du allikevel nødt til å tenke på fremtiden.  Mens du ennå har tid.  Det er ikke sikkert du behøver å flytte en gang, bare tilpasse boligen du har. Eller sette av penger til hjelp med fremtidig vedlikehold.

LAST NED MITT TIPSHEFTE FOR INSPIRASJON OG GODE RÅD 

Jeg har hatt den gleden å hjelpe flere, både enslige og ektepar i godt voksen alder, med å kjøpe det jeg kaller deres siste bolig.  En bolig for et aktivt liv og som det egner seg å bli gammel i.  Det har ofte vært en krevende reise, men prosessen har alltid fått en lykkelig slutt.

Les også:  Slik ble hun boligeier på 8 dager

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *