You need to feel it baby

Headingen på denne bloggen kan muligens virke i overkant kul.  Men jeg ønsker å rette oppmerksomheten mot betydningen av det emosjonelle ved boligkjøpet.

Du MÅ ha hjertet med deg når du skal kjøpe bolig. Fornuftig kjøpspris og god avkastning ved salg senere, er viktige faktorer.  Men jeg kjenner ingen som har tatt en kjøpsbeslutning kun basert på økonomiske kriterier og intellektuelle vurderinger.

Selv rene investorer som skal kjøpe for å leie ut, ønsker å like boligen de skal kjøpe.  Og de har også bestemte meninger om hvor de vil at boligen skal ligge.

Les også:   Slik kjøper du bolig uten å angre

Skal du kjøpe et hjem er følelsene dine enda viktigere.  Helst bør de ikke være så sterke at de trumfer all fornuft.   Men, dette med fornuftig pris og hensyn til økonomiske forhold reguleres uansett av budsjettrammen du har.

Når mine kunder og jeg har en innledende prat og går igjennom ønskelisten for ny bolig, prøver jeg  å fange opp hva de egentlig ønsker seg.    Noen legger veldig mye vekt på det som vil oppfattes som fornuftige kriterier, for eksempel søke i  områder med lavere priser.  Men, som det viser seg at de egentlig ikke har lyst til å bo i.   Da finner vi raskt ut at det er bedre å for eksempel gå ned i kravet til areal for å få drømmebeliggenheten.  Men for all del, er det ikke mulig, får de rask beskjed.  Og da  må søkes i andre områder. Som ofte viser seg å være bra de også, bare man blir kjent med dem!

Det samme kan tenkes om boligens standard og fremtoning.  Ingen vits å gå etter boliger som du estetisk eller på annen måte misliker.  Gå for noe som du føler kler deg, din tilværelse og den du vil være.

Slik kan vi fortsette.  Fornuft vil ofte stå mot følelser.

Bare husk å være ærlig med deg selv i boligjakten.

Go for it and feel it.

Så vil jeg hjelpe deg med realistesorienteringen.

Som tross alt må ligge i bunnen…..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *