Derfor kan 2023 bli et godt boligår for deg

GODT NYTT ÅR!

I fjorårets siste dager  har ekspertene gjettet på hvilken vei boligmarkedet vil gå i 2023.  Jeg vil ikke kaste meg på den bølgen foreløpig.  Først vil jeg blant annet se statistikken for 2022 som kommer om et par dager.

Ingen har spådd kollaps i markedet, men det er delte meninger om hvor mye prisene vil falle i første halvdel av året.  Etter dette tenker vel de fleste at markedet vil stabilisere seg og kanskje gå litt oppover igjen.  Men nok om det foreløpig, la oss heller se det hele litt an.

Skal du kjøpe din første bolig kan det være gunstig å vente bittelitte grann til og se om prisene går ytterligere nedover.  På den annen side er det nok en del utålmodige selgere der ute som ikke fikk solgt før jul og som nå vil være villig til å godta en lavere pris.  Så hvorfor ikke kjøpe i begynnelsen av året til en gunstig pris istedenfor å vente og kanskje ikke treffe bunnen allikevel?

Fasiten kan bli hipp som happ.

Skal du kjøpe deg oppover i markedet kan fallende priser være en fordel.  Du får mer for pengene for de større boligene når de faller med samme prosentandel.  Uansett gjelder regelen; kjøp og selg i samme marked.

Normalt sett kommer det ut mange nye boliger ut på markedet fra rundt 10.januar.  Det vil jeg tro skjer i også i år.  I tillegg er det en del  boliger som ble trukket fra markedet sent i 2022 hvor selgerne vil prøve seg på nytt.  Dermed kan vi forvente et godt tilbud til deg som lyst og behov for å kjøpe.

Du behøver ikke å tenke at det er stor risiko å kjøpe bolig selv om markedet går nedover.  Selv om jeg har inntrykk av at mange føler mye mer på frykt i en slik setting enn når markedet går oppover.  Stiger prisene, føles boligkjøp som en trygg investering.  Men husk at boligkjøpere ofte går i flokk.  Sluttprisen kan ofte blir svært høy når det er mange om beinet og heftige budrunder.  Det tar nok litt tid før de som har kjøpt helt på topp de siste par årene får igjen pengene sine.

Jeg er optimist på boligkjøpernes vegne.

Vi kan nemlig forvente:

  • Mange boliger til salgs og mye å velge mellom
  • Mange salg med bare en budgiver
  • Roligere budrunder
  • Selgere som tilpasser prisforventningene til markedet

Med andre ord et kjøpers marked.

Bare husk å ha et visst tidsperspektiv på kjøpet, helst 3 – 5 år og at du kjøper til riktig pris.

Dette og mere til, hjelper jeg deg gjerne med.

Ved å ha å ha en rådgiver på laget kan du spare mye penger og gjøre et trygt boligkjøp.  Jeg står på din side og har de verktøyene og markedskunnskapen som skal til for å bistå deg i forhandlingene.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *