Planer om å kjøpe bolig til høsten? Slik kan du forberede deg.

Tida går så innmari fort.  Og nå er jeg redd for at sommeren skal være over før den har begynt.  Særlig etter at samfunnet har åpnet seg opp og vi kan treffe flere folk og delta på ting.  Herlig!

Som du helt sikkert har fått med deg har boligmarkedet fungert tross Korona.  Ja, det har faktisk vært rekordomsetning siste året og prisene har steget jevnt og trutt.

Heldigvis ser det ut til at prisveksten har bremset opp, i alle fall i Oslo.   Ting kan ikke vokse inn i himmelen er det noe som heter, derfor er det behov for korreksjoner i ny og ne.

Les også:  Er det egentlig mulig å komme inn på dagens boligmarked?

Som boligkjøpsrådgiver har jeg hatt et veldig inspirerende halvår og hjulpet kunder i ulik alder, livssituasjon og utfordringerVeldig gøy å erfare økt etterspørsel etter hjelp med boligkjøpet.

Kanskje kjenner du deg igjen i noen av disse eksemplene:

  • Seniorer som trenger heis og bedre tilgjengelighet.  Et par av kundene var over 80 år.  Veldig godt gjort å bytte bolig i høy alder.  Men akk, så nødvendig både for helsa og trivsel.  For å holde koken og klare seg selv, er det helt avgjørende å kunne komme seg ut av leiligheten hver dag.  Det kan de nå, og er strålende fornøyd.
  • Tre unge og travle fotballspillere som har kjøpt sin første leilighet.  Gøy å se dem på banen når favorittlaget mitt spiller og tenke på at de bor godt og har gjort en fornuftig investering.  Kanskje derfor de spiller så bra!  Jeg liker i fall å tenke den tanken…..
  • Førstegangskjøpere med startlån og stramt budsjett.  Klarte etter noen forsøk å komme i mål med leilighet med sentral beliggenhet. Veldig gøy !
  • Hus i Bærum for familie fra New Zealand.  Som var veldig glad for at jeg kunne vise dem nye områder som matchet budsjettet.  Og selvsagt hjelpe med alt det de ikke fikk med seg når de ikke kan det norske språket og hvordan bolighandelen foregår her i landet.
  • Rekkehus på Nesodden.  Her merket vi at pandemien førte til at etterspørselen var stor på grunn av  høyt prispress i Oslo og at folk ville ut på  “landet”.  Unnskyld Nesodden:)
    Men vi klarte det etter fire forsøk.  Nå trenger ikke sønnene bytte skole eller nærmiljø.  Det gledes!
  • Antall sekundærboliger har blitt færre det siste året.  Men det er fremdeles noen som tenker langsiktig og vil kjøpe bolig for utleie.  Et par av dem har vært innom min rådgivningstjeneste. Sammen har vi kommet i mål med gode og fornuftige kjøp.

Pandemien har satt en stopper for et par utenlandske kunder som ønsker å kjøpe fjellhytte og hus i Norge.  De vil gjerne komme på visning og så langt har det ikke vært mulig.  Men dette ser heldigvis ut til å åpne seg nå.

Les mine kundehistorier her.

Boligkjøp krever tålmodighet, fokus og standhaftighet.

Et boligkjøp kan gå raskt, men er som regel en skikkelig tålmodighetsprøve.  Mange bruker veldig lang tid, opp til 3 år.  Først og fremst fordi livet tar fokus vekk fra prosessen.

Med en rådgiver ved din side vil du få hjelp til å holde prosessen gående slik at du kommer i mål innen rimelig tid.

Jeg må innrømme at jeg noen ganger kan bli utålmodig fordi en kunde ikke klarer å ta den, etter min faglige og personlige mening, riktige avgjørelsen.  Men utålmodighet fører som regel ikke frem til målet.

Respekt for at det å kjøpe bolig er ett av livets viktigste valg er en bedre og mer konstruktiv egenskap.  Som jeg stadig jobber med å utvikle.  Sammen med en annen viktig egenskap, stahet og besluttsomhet.   Jeg gir meg ikke på harde møkka!

Jeg tar aldri helt fri, så skulle drømmeboligen dukke opp i sommer og du trenger gode råd i en fei, er det bare å ta kontakt.

Kanskje har du også lyst til å forberede deg til bolighøsten.  Ta en titt på tipsheftene mine som du kan laste ned gratis, eller scroll deg gjennom bloggen min.  Du finner garantert noe som er til inspirasjon og nytte.

Og jeg tar gjerne et møte med deg over sommeren for å få en knallstart på boligjakten.

HA EN STRÅLENDE SOMMER!

Vennlig hilsen

Boligdama

95037330

trude@boligdama.no

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *