Ønsker du en grønn tilværelse med vekt på fellesskap?

I slutten av august holdt jeg en innledning om det å skifte bolig i moden alder hos Signaturhagen bolig på Kongsberg. Da fikk jeg innsikt i dette inspirerende pioner konseptet som kan tilby det lille ekstra for voksne boligkjøpere.

Jeg er engasjert i boliger tilpasset seniorer og hvorfor det kan være lurt å skifte til en aldersvennlig bolig. I  I den forbindelse får jeg ofte spørsmål omkring prosjekter med ekstra løsninger for fellesskap og et godt voksenliv.  Dessverre er det ikke så mange prosjekter å henvise til, da utbyggere så langt har vist mest interesse i å bygge vanlige nye boliger med heis og universell tilgjengelighet.  Vel og bra det, men hva hvis godt voksne ønsker seg noe mer?

Les også: Tør du ta steget og flytte til leilighet?

Den tropiske hagen er i sentrum

Prosjektene som Signaturhagen Bolig står bak satser på den innebygde tropiske hagen med oppholdsareal som det viktige fellesskaps elementet.  Dette er et stort atrium med tak som alle leiligheter har lett tilgang til.  Her skal det anlegges store planter og tropiske trær, benker og en boule bane. Hagen vil være oppvarmet og egne seg for opphold både både sommer og vinter.  Dermed kan du få hagefølelsen hele året. I tillegg blir det etablert felles selskapslokale, gjesteleilighet, treningsrom og hobbyrom.

For å virkeliggjøre disse ideene har Signaturhagen trukket til seg erfarne fagfolk. Gründer Jørn Viumdal fra BioOffice som har skrevet boken “Skoglufteffekten” som er distribuert i hele verden bidro med et engasjert innlegg om hvordan plantene kan berike våre liv.

Rolf Herud, prosjektleder for vekst og hage i Signaturhagen Bolig med bakgrunn fra Plantasjen orienterte om tankene bak og planene for den tropiske hagen.

Fra venstre:  Rolf Herud, prosjektleder hage/vektsthus -Signaturhagen Bolig, May Britt Hansen, markeds og kundeansvarlig – Jørn Viumdal Bio Office som er med på utvikling og drift av den tropiske hagen.

Signaturhagen er så langt lansert to steder, på Nøtterøy(ferdigstilles mars 2020) og i Kongsberg (p.t.i salg)  Det skal bli spennende å følge konseptet videre.

Velkommen etter

La oss håpe at flere utbyggingsselskaper bruker sin kreativitet og lager prosjekter for godt voksne med løsninger som beriker bomiljøet og bidrar til større fellesskap.  Det er nemlig etterspurt.

Sjekk mer om prosjektet på www.signaturhagen.no

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *