Seniorer kan gjerne kjøpe enebolig!

Det har vært en trend de siste årene at eldre flytter fra eneboligen til en mer ofte moderne og mer lettstelt leilighet.  Det er mange gode grunner til å gjøre dette.   Men hva om du skal skifte til din siste bolig og fremdeles ønsker å bo i enebolig?

Da har jeg en liten gladsak å formidle:

Det er fullt mulig å kjøpe en enebolig selv om du er over 70, bare du velger den riktige boligen.

Dette fikk jeg erfare før jul i fjor da jeg fikk i oppdrag fra et ektepar godt over 70 år og finne en passende enebolig til dem.  Jeg skal innrømme at når jeg hadde første praten med dem var jeg en smule forutinntatt.   Ikke fordi de ikke er spreke nok til å holde en enebolig nå, men vi vet aldri hva som kommer til å skje i årene fremover.  Og hvis helsen skranter virker det liksom mye tryggere å ha det lettstelt og oversiktlig rundt seg.     Mine tanker rundt dette er muligens preget av egne valg.  Jeg har allerede i femtiårene skiftet ut eneboligen med leilighet.  Med andre ord har jeg ikke på langt nær samme pågangsmot som dette paret.

Eneboligen vi fant hadde følgende kvaliteter:

  • God plass, store oppholdsrom med plass til venner og familie
  • Solid og godt vedlikeholdt
  • De fleste rommene på en flate – viktig at det er både soverom og bad i samme etasje som stue og kjøkken
  • Underetasjen, kjelleren var mest til hobby og oppbevaring samt et gjesterom slik at dagliglivet lett kunne leves på en flate
  • Bussforbindelse i nærheten i tilfelle bil ikke kan eller ønskes benyttet
  • Stor hage med mye plen, her ser de nye eierne for seg å benytte en moderne robot til plenklippingen mens de nyter livet i hagen
  • En pris som gjør det mulig å leve et godt liv og avsette midler til hjelp med fremtidig vedlikehold

Plantegning:    Alle nødvendige fasiliteter på hovedplanet

Fornuft og følelser

I tillegg til fornuftsfaktorene over falt de pladask for boligens utforming og beliggenhet.  Så da var det bare å sjekke ut alle forhold rundt boligen, finne et riktig nivå for budgivningen og kjøre på.

En lykkelig slutt på noe jeg trodde var en stor utfordring men som egentlig ikke ble det.  Bare en hyggelig opplevelse og nyttig lærepenge.

Da er det ekstra morsomt  å få følgende tilbakemelding i ettertid:

«Vi er så glad for at vi hadde deg med i prosessen, kjente oss trygge hele veien.  Og det var du som først oppdaget huset vi kjøpte, det skal vi ikke glemme deg for»

Følg ditt hjerte

Så, dersom du skal flytte oppfordrer jeg deg til å følge hjertet når du setter opp din ønskeliste for din fremtidige bolig – uansett alder.   Da følger som regel fornuften etter.

Og ta gjerne kontakt hvis du ønsker  hjelp med prosessen.  Jeg lover å lytte.

Les også:   Skift bolig mens du kan

Vennlig hilsen
Boligdama
Trude Larsen

950 37 330

trude@boligdama.no

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *