Skift bolig mens du kan

Vi lever stadig lengre i dette landet og dagens eldre ønsker å leve et aktivt liv.  Vi ser at mange er tidlig ute med å skifte til en bolig som kan oppfylle dette ønsket og samtidig være hensiktsmessig hvis helsa begynner å skrante.  Dette er meget fornuftig.

eldregraf

Figuren over som er hentet fra markedsundersøkelse gjennomført av Prognosesenteret viser at rundt 20% av folk i alderen 55-64 år enten har kjøpt eller har planer om å kjøpe bolig.  I aldersgruppen 65-74 år har 29% kjøpt bolig de seneste 3 år mens kun 10% har planer om å kjøpe bolig.  Nesten ingen over 75 år har planer om å kjøpe bolig.  Om dette betyr at de eldste har fått skaffet seg en god bolig for alderdommen eller om de synes det er for sent å gjøre noe med sin bosituasjon er vanskelig å si, men samme undersøkelse viser at gruppen 75 år og oppover har størst problemer med å orientere seg på boligmarkedet.

Gode seniorboliger er sterkt etterspurt, og flere og flere i  ønsker seg også boliger med felles servicefunksjoner.  Men utviklingen av disse går som øvrig boligbygging for sakte i forhold til etterspørselen, i alle fall i sentrale strøk.   Så isteden for å vente på at slike boliger skal komme på plass anbefales det å lete etter en god bolig i det vanlige boligmarkedet, og helst så tidlig som mulig. For de godt voksne er det ofte ikke det økonomiske som står i veien for å komme igang med boligjakten, kanskje heller psykologiske faktorer

Her er noen tips i forhold til å komme igang med prosessen:

  • Tenk på hvor mange fine stunder du har hatt i din nåværende bolig
  • Tenk på hvor spennende det skal bli å prøve noe nytt
  • Tenk på at barna skal leve sitt eget liv, du trenger ikke å ha barnerommet stående
  • Tenk på at  skifte av bolig kan gi deg økonomisk handlingsrom til å hjelpe barna eller nyte livet
  • Tenk på at en tilpasset bolig vil gjøre deg mer selvstendig lengre
  • Følg aktivt med i boligmarkedet, gjerne på nye boligprosjekter og søk råd hos TruDet 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *