Hurra – jeg har kjøpt bolig !

Vivienne er 28 år og har vært klar for sin første bolig en stund.  I slutten av september tok hun kontakt med boligkjøpsrådgiver Trude Larsen for å komme videre i boligjakten.  Og snaue to måneder etter var hun eier av en 30 m2 leilighet på Manglerud.

Her er hennes inntrykk fra boligjakten med egne ord:

Hvorfor tok du kontakt med boligkjøpsrådgiver?

Jeg valgte å ta kontakt med boligkjøpsrådgiver fordi jeg ønsket målrettet hjelp i boligjakten.

Da jeg tok kontakt hadde jeg søkt etter bolig i 3 mnd  og gått på en del visninger på egenhånd og oppdaget at jeg med mitt budsjett ikke hadde en sjanse på de boligene jeg så på de første månedene.

Jeg ønsket hjelp til å oppdage nye områder i Oslo og kartlegge mine muligheter med et trangt budsjett.

Jeg ønsket veiledning til budrunder og hjelp til å vurdere boligens tekniske standard slik at jeg kunne gjøre et trygt og godt boligkjøp.

vivienne-3

Hva synes du var vanskeligst med å være første gangs boligkjøper?

Det vanskeligste med å være førstegangskjøper synes jeg er å vurdere boligens tekniske stand og å velge ut de riktige visningene, det vil si boliger som jeg hadde en reell sjanse til å kjøpe.

Fordi jeg ikke har oversikt over den reelle markedsprisen, oppdaget jeg at mange leiligheter jeg så på på var priset altfor lavt.

Hva satte du mest pris på hjelpen du fikk?

Jeg synes det var veldig nyttig å ta en kjøretur rundt i Oslo sammen med Trude for å bli kjent med områder utenfor sentrumskjernen.

Les:  Høstjakt på bolig utenfor ring 3

Videre satte jeg pris på at boligkjøpsrådgiver valgte ut visninger for meg ut fra mine preferanser, markedspris og budsjett.

Fordi det går veldig kort tid mellom visningen og budrunden satte jeg stor pris på å få profesjonell hjelp til å lese gjennom prospekt, salgsoppgave, sjekke økonomien i borettslaget og kvalitetssikre boligkjøpet.

otto-s-vei-4

Hvordan er boligen du kjøpte i forhold til hva du hadde tenkt deg på forhånd?

På forhånd hadde jeg sett for meg en bolig midt i sentrumskjernen på færre kvadratmeter.

Etter noen runder med meg selv og realitetsorientering er jeg fornøyd med å gå for en bolig på Manglerud der jeg kunne få flere kvadratmeter i leiligheten med budsjettet mitt.

Her fikk jeg også bedre standard enn det jeg hadde sett for meg at jeg ville få i sentrumskjernen.

Les også: Har tapt noen budrunder – hva gjør jeg

Måtte du redusere kravene og hvordan føltes det?

Jeg ønsket i utgangspunktet å få leilighet på St.Hanshaugen eller Grunerløkka, men oppdaget raskt at dette var et krav jeg måtte reversere.

Ved å gå bort i fra dette kravet, fikk jeg til gjengjeld bedre standard og litt flere kvadratmeter.

Boligen jeg har kjøpt meg ligger på Manglerud, det er kort reisevei med t-banen til sentrum, et kjøpesenter i nærheten med alt jeg trenger og flotte turområder like ved!

os-v-6

Vil du råde andre førstegangskjøpere å søke profesjonell bistand og var det verdt pengene synes du?

Hvis man ikke er så kjent i ulike områder,  ikke kjenner reelle markedspriser eller  ikke har noen til å bistå for å kvalitetssikre boligen vil jeg absolutt anbefale andre å søke profesjonell bistand.

Jeg følte meg trygg under hele prosessen, fikk god oppfølging underveis og synes det var godt å snakke med en nøytral tredjeperson som ikke hadde egne interesser i boligvalget mitt.

Er det noen annet du vil trekke frem om boligkjøpet?

Takk for god hjelp!

Synes det var interessant å se kvadratmeterprisen i de ulike områdene i Oslo. Det bidro til en god realitetsorientering der jeg måtte prioritere to viktige kriterier som størrelse og beliggenhet ut fra budsjettet mitt.

Trude ga god og tett oppfølging underveis, var svært tilgjengelig  på mail/telefon og behjelpelig med å svare på spørsmål jeg hadde.

Gratulerer

Vi gratulerer Vivienne med en flott start på boligkarrieren.

Å hjelpe en førstegangskjøper inn på boligmarkedet er alltid en udelt glede.  Vivianne har skaffet seg sin første bolig helt alene økonomisk sett, så det er absolutt mulig.

Og selv om hun fikk hjelp hadde hun aldri klart det uten sin egen fokuserte innsats og beslutningsevne.

Honnør også til megler Marianne Lund Østhagen for profesjonell håndtering av salget av en ettertraktet bolig.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *