Gøy på landet

Leser i pressen at stadig flere unge bosatt eller med jobb i Oslo flytter til nabokommunene når de får familie. Dette skyldes høye priser og lavt tilbud i Oslo.  Etter å ha vært på visning på Langhus i Ski med en kunde og sett hva som tilbys der, vil jeg påstå at mye av grunnen også må være muligheter for god livskvalitet. 

Livskvalitet
Dette er sterke påstander fra en urbanist med voksne barn bosatt på Nedre Grunerløkka.  Mange ihuga Oslo borgere vil kalle alt som er utenfor bygrensa for bondelandet.   Men kan vi egentlig kalle det det når det er 19 minutter inn til byen med toget og det går 4 ganger i timen fra den lokale stasjonen.  Eller når det er butikker og sentre i nær gangavstand. Og 400 meter til skolen gjennom gangvei i skogen.  For ikke å glemme full barnehagedekning og et aktivt foreningsliv?

Utvending LanghusStue Langhus

Bilder fra salgsoppgave DnB Eiendom

Ikke billigsalg men lavere priser enn i Oslo
Boligen vi så på i går ble solgt for 3.910.000 som var 420.000 over prisantydning.  Ifølge megler Bengt Heiestad hos DnB Eiendom var denne spesiell attraktivt på grunn av hjørneplassering og god standard.  De siste tre boligene han har solgt på Langhus har til slutt blitt solgt 10% over prisantydning.  Dette tyder på sterkt prispress og stor etterspørsel.

Utvid din aksjonsradius
Det ble sagt at halvparten av de mange visningsdeltakerne i rekkehuset vi så på, kom fra hovedstaden.  Og de fleste av dem var unge familier.  Jeg må si meg enig med ungdommen i at det er lurt å utvide radiusen i boligjakten.  Min kunde var meget fornøyd med det vi fikk se på visningen i går, men var ikke helt klar til å legge inn bud. Vi fortsetter derfor boligjakten,.  Jeg gleder meg til å hjelpe han videre med å finne en god familiebolig i dette området.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *