Sissel og Finn

Slik fant de tilbake til røttene

Etter mange år i Sørlandets hovedstad ville Sissel og Finn flytte tilbake til sin barndomsby  Oslo.  De ønsket å komme nærmere barn og barnebarn, gode venner og alle kulturtilbudene som Oslo har å by på.  De var godt etablert i flott leilighet i Kristiansand og ville bo godt også i Oslo.  TruDet fikk gleden av å hjelpe dem med boligjakten som endte i et oppussingsobjekt på beste Frogner.

Tors-gate-3

 

Geografisk avstand en utfordring.  Vi sitter i Kristiansand og skal ut på boligmarkedet igjen etter mange år.  Og dette attpå til i en by 32 mil unna.  Dette var den største utfordringen.  For selv om vi har internett og digitale kanaler er det nødvendig å se boligene og omgivelsene for å vurdere om det er verdt å gå videre i kjøpsprosessen, sier Finn Hall Torgersen.  Og når visningene er på en søndag og i beste fall mandag kveld med påfølgende budrunde neste formiddag sier det seg selv at det er vanskelig for folk som kommer utenbys fra, å komme på skuddhold for de attraktive objektene.   På dette stadium er det av uvurderlig betydning å ha en rådgiver i Oslo som kjenner markedet og som kan gi oss råd om hva det er verdt å ta turen til Oslo for å se.  På forhånd hadde vi gått nøye igjennom våre ønsker slik at rådgiver hos TruDet, Trude Larsen, var godt skodd for å kunne vurdere hva som ville være interessant for oss.

Realitetsorientering.  Da vi ønsket en leilighet på ca 100 m2 på Frogner, med god tilgjengelighet rådet TruDet oss til å se på leiligheter i 1.etasje forteller Sissel Ledang.  Dette fordi det ville være svært vanskelig å finne en så stor leilighet med heis i øvre etasjer innenfor vår prisramme.  Vi bestemte oss derfor for å se på objekter som lå i 1. etasje og som hadde minst mulig innsyn fra gaten.

Flere veier til målet. En av de første leilighetene som TruDet besiktiget for oss og som vi senere reiste inn for å se på befant seg i Torsgate 3 B.  Den var stor og fin med potensiale, men trengte mye endringer og oppussing for å få den slik vi ville.  Etter prisforhandlinger via megler som ikke førte frem ble denne lagt bort og jakten fortsatte i et par uker til.  Så viste det seg at det oppstod en liten vannskade i leiligheten i Tors gate som gjorde at selger ombestemte seg og vurderte å selge til oss allikevel opplyser Finn.  Dermed var vi på nytt i forhandlingsposisjon og etter besiktigelse av vannskaden med håndverker som vi stolte på, fikk vi ved hjelp av TruDet lagt inn formuleringer i budet som gjorde at selger aksepterte vår opprinnelige pristilbud.

Dermed var leiligheten vår.  Vi har nå en stor oppussingsjobb foran oss, men heldigvis er kostnader til håndverker beregnet inn som en del av vår øvre prisramme.  Dette ble gjort FØR budgivning.  På den måten kunne vi ved hjelp av markedsvurderinger fra TruDet, være trygge på at samlet pris for kjøp og oppussing ikke overstiger markedsprisen i området.

Sissel og Finn har et klart råd til potensielle boligkjøpere i moden alder: Bruk en rådgiver som TruDet for å lete opp de riktige kjøpsobjektene tilpasset din økonomiske situasjon, hjelpe deg i forhandlinger og budrunder og sikre dine interesser gjennom hele kjøpsprosessen. Fallgrubene er mange. Tilgang til slik ekspertise kan fort bli avgjørende for godt resultat når det gjelder boligsøk i Oslo.

Sissel og Finn anbefaler TruDet: “På bakgrunn av vår erfaring med TruDet – herunder opplevelse av innsats, kunnskap, initiativ og pågangsmot sier vi oss særdeles godt fornøyd med den bistand vi fikk. Vi ønsker TruDet alt godt i fortsettelsen, og har stor tro på konseptet virksomheten er basert på.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *