Ikke mist hodet i budrunden

Vi leser om kupping av budrunder og at folk høyner budene med flere hundre tusen kroner av gangen for å sikre seg en bolig.  Skyldes dette at kjøperne synes boligene er for rimelige og har lyst til å betale litt mer?

Neppe!

Eneste utvei er å knalle til

Nei denne adferden skyldes nok ubalansen mellom tilbud og etterspørsel på boligmarkedet .  Det er mange som er lei av å tape budrunder, og noen ser det som eneste utvei å virkelig knalle til.  Og kanskje spiller troen på at rentene holder seg lave til evig tid og prisene stiger i det uendelige.

Mediaskapt

Eller er det slik at noen blir fanget av fete overskrifter over hvordan noen tilsynelatende har kuppet budrunder med å gå langt over forventet pris og dermed tror at dette er den nye normalen?

Boligene går høyt for tiden og de mest attraktive langt over prisantydning.  Men det bør ikke føre til at vi glemmer å følge normal prosedyre og bevare hodet i budrunden.

Tilgi dem for de vet ikke hva de gjør

Det heter seg at så lenge folk er villige til å være med i en budrunde så er markedet villig til å betale. Og dermed har du trygget verdien ved et eventuelt salg senere.  Ved overbud og kupping  blir denne regelen opphevet, og de som deltar i dette spillet beveger over i et lite minefelt.

Etter min oppfatning kan det medføre høy risiko å høyne en budrunde eller kuppe før visning med flere hundre tusen kroner.  Det er umulig å vite om det er den reelle markedsprisen du betaler.

Hva om omstendighetene krever at du må selge innen kort tid eller om prisene flater ut eller faller?

Hodesløse budrunder fører dessuten til at et kunstig høyt prisnivå fester seg i markedet, noe som er en uheldig utvikling både samfunnsmessig og for den enkelte.

Les også:    Hvor skal dette ende ?

Vær bevisst på hva du gjør

Selv om du har finansiering til å gå høyest i budrunden vil jeg råde deg til å tenke deg om før du går helt i taket med budene dine.

Når du ikke opp uten å gå langt over det som føles fornuftig:

Ha heller litt is i magen og se om ikke økende tilbud utover høsten vil ta av litt av presset. Og, det kommer alltid en ny bolig på markedet som kan passe for deg.

Jeg er opptatt av at mine kunder skal betale riktig markedspris.

De kan gjerne gå høyt for å få fatt i en bolig som de ønsker seg, men da sørger jeg for at de er bevisste på hva de gjør.

Trenger du hjelp til forberedelse av en budrunde eller vurdering av markedspris – ta kontakt med meg.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *