Mine beste råd for salg og kjøp i dagens boligmarked

På tross av mulighetene som synkende priser gir, er det mange usikkerheter i dagens marked.  Noe som gjør at kjøperne er tilbakeholdne.  Det gjelder nok også deg.   I dag vil jeg delemine beste råd for salg og kjøp i dagens boligmarked med deg.

  1. Det er ikke et must å selge egen bolig først. Vurder å kjøpe før du selger for å unngå stress og feilkjøp.

2.  Planlegg for mellomfinansiering og risikoen ved å sitte med to boliger i en periode. Budsjetter kostnader og vurder forsikringsordninger for å unngå økonomiske utfordringer.

3.  Avtal lengst mulig overtakelsestid for boligen du kjøper, slik at du har tid til å selge din egen.

4.  Hvis du må leie ut en av boligene grunnet manglende salg, vurder å leie ut den nye for å unngå gevinstbeskatning.

5.  Velg en erfaren megler, ikke en «melk og brød» megler for salg av egen bolig.  I disse tider trengs meglere som kan ta vare på enhver interessent og budgiver og få til en handel.

6.  Sats på kvalitet ved kjøp. Kjøp en bolig med gode kvaliteter som appellerer til fremtidige kjøpere, unngå å velge det billigste alternativet.

7.  Sørg for å få oversikt over riktig markedspris på boligen du vil kjøpe.  Ikke mål mot prisantydning.  Denne kan være for høy basert på urealistiske forventninger fra selger.

8.  Vær smart i budforhandlingene. Ha en god dialog med megler for kjøpsobjektet, vær tålmodig når du legger inn bud. Is i magen og bruk av tid kan gi deg en bedre pris, for eksempel ved at de kommer tilbake til deg etter å ha avslått et bud.  Som budgiver er du nemlig verdifull i disse dager.

9.  Ta kontakt med meg for hjelp til å kjøpe rett bolig til riktig pris.  Det er minst like, hvis ikke mer å hente for deg ved å søke profesjonell hjelp i dagens marked, enn når det er på topp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *