Er du flink nok til å se alternative muligheter når du skal kjøpe bolig?

Boligkjøp er aldri rett frem.  Og mange strever skikkelig.  Eller holder på veldig lenge.  Jeg prøver alltid, sammen med mine kunder, å finne alternative muligheter for å nå frem til målet.  Og noen ganger ser de mulighetene selv.  Ingenting er bedre enn det.  Kanskje kan du lære noe av disse små fortellingene fra nylige gjennomførte boligkjøp.

Endte i et helt annet geografisk område.

Mine kunder, et par med ett barn, og et nytt på vei, tok kontakt en liten stund før påske.
De hadde lett en stund uten å lykkes og fant ut at de trengte hjelp for å komme i mål før sommeren.
De hadde søkt litt bredt, ja muligens for bredt, på alle typer boliger og i flere områder.
Ønsket beliggenhet var maks 30 min kollektiv reise til Skøyen.
Jeg tolket dem raskt slik at de EGENTLIG ønsket seg rekkehus eller tomannsbolig og ikke leilighet. Og at det var der vi skulle sette inn støtet i første omgang.  Og siden nærhet til Skøyen var viktig så vi først på boliger vest for Oslo.
⠀⠀
Men, plutselig, etter anbefaling fra kjente, fant de en nybygd tomannsbolig i Ski som de falt for.
Men det er jo langt fra Sandvika?

Nei egentlig ikke👍
Når den nye Follobanen kommet vil det ta 11 min inn til Oslo S.

Da vi innså dette, jobbet vi sammen for å få tak i boligen. Jeg sjekket salgsoppgave, fikk svar på alle uklarheter fra megler og sjekket prisnivå.

Og i løpet av en dag var boligen deres, til litt under prisantydning.
Det var ikke et røverkjøp, men meget god standard ,størrelse og bra håndverksmessig utførelse. Og når nye togspor kommer i løpet av dette året, vil boliger i dette området stige i verdi.
Vinn, vinn der altså.  De fant boligen de ville ha, i et område som på ganske kort sikt vil ha en gunstig prisutvikling.  Enkel og rask pendler tilgang til Oslo er nemlig noe av det som drar prisene aller mest opp.

Gratulerer til mine kjære kunder som evnet å se nye muligheter. 

Ga bud før visning for å sikre seg boligen de ville ha

Mine fantastiske kunder fra Sverige ville kjøpe bolig i Norge for å være nær barn og barnebarn.

Når man kjøper sin «siste» bolig er universell tilgjengelighet med heis samt garasje og romslig balkong midt i blinken. Og er den den attpåtil plassert sentralt ved Akerselva  med både servicefunksjoner og turområder utenfor stuedøra, kan det ikke bli bedre.  Denne boligen ville de ha.

De hadde noen dager tidligere, tapt en budrunde på en lignende bolig i det samme Sameiet.

Det skulle ikke gjenta seg.  Nå ville de sikre seg boligen. Og prøve muligheten med et bud direkte til selger.

Jeg hjalp dem med prisvurderingen og info om hvordan de skulle gå frem overfor selger. Som Boligkjøpsrådgiver går jeg ikke inn i forhandlinger med begge parter i en bolighandel, jeg må holde meg til å meg til å være kjøpers rådgiver. Men disse budforhandlingene gjennomførte de med stil.  Budet ble innlevert og etter kort diskusjon fikk ja fra selger.  Til en grei pris som lå innenfor det som lignende boliger er blitt solgt for i området.

Gratulerer til mine kunder både med boligen og vel gjennomført litt utradisjonell budforhandling.

De benyttet seg av forkjøpsretten i OBOS

En flott nyoppusset  3-roms på Oppsal hadde fanget deres interesse.  De hadde en middels lang ansiennitet i OBOS og lurte veldig på om det var lurt å være med på å by i budrunden, eller satse på forkjøpsretten.  Vi ble enige om at det var lurt å sitte stille i båten og satse på at medlemsskapet i OBOS hadde lang nok ansiennitet. Det viste seg å være lurt.  Vi sparret mye underveis, spesielt om pris og strategi rundt forkjøpsretten.
Da budrunden var over og solgt til kr 50.000 over prisantydning meldte de seg på som forkjøpsberettigede i OBOS.

Jeg ble glad når jeg fikk denne tilbakemeldingen:

Vi fikk leiligheten på forkjøpsrett! Tusen takk for hjelpa, det var gull verdt! Det gjorde at vi følte oss mye tryggere på at vi gjorde et trygt kjøp til en riktig pris, og det var også en veldig trygghet i hele prosessen! Og en ekstra takk for hjelp i innspurten, også over telefon, det satte vi veldig stor pris på!

Les også:    Slik kan du bruke forkjøpsretten riktig

Jeg er så takknemlig for å kunne være med på å se muligheter sammen med mine flotte boligkjøperkunder.  Og jo flere erfaringer jeg samler, jo bedre hjelp kan jeg gi.

Har du noen erfaringer som kan hjelpe andre boligkjøpere ?

Bring it on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *