Slik kan megleren bli din beste venn – når du skal kjøpe

Jeg har tidligere skrevet om at det ikke er salgsmegleren, men boligen du skal elske når du skal kjøpe bolig.  Du skal derfor ikke bry deg om eventuelle negative tilbakemeldinger fra den kanten, men opptre korrekt og konsentrere deg om kjøpsobjektet.

Men, det er et annet viktig aspekt ved dette temaet:

Du kan få god hjelp av den lokale megleren  for å få tak i drømmeboligen.  Derfor bør du være  flink til å svare når han eller hun henvender seg og bestrebe deg på å holde en god tone.

En tidligere kollega og erfaren megler Kristine Mevik, ringte meg og minnet om dette.

Hun opplever ofte at interessenter og potensielle budgivere ikke svarer når hun ringer etter visning.  Det kan være gode grunner til ikke å ta telefonen, men megler ønsker å gjøre en god jobb for selger å komme i kontakt med alle interessentene.  Derfor vil de, når de ikke får svar, naturlig nok prøve igjen eller sende en sms.  Du kan muligens oppfatte dette som mas og det kan kjennes ubehagelig å si nei.

Hva med for eksempel bare å sende en kort melding og si:  Denne boligen er ikke lenger interessant for oss.  Eller ta telefonen og gi samme beskjed ?

Hvorfor i all verden skal du gjøre det?   Megler skal jo bare pushe et salg.

Jo fordi det kan lønne seg for deg i den videre boligjakten.

Ved å svare og respektere meglers tid,  vil du bli oppfattet som en seriøs budgiver og få god oppfølging og service senere.  Ville ikke det være fint hvis drømmeboligen dukker opp hos den samme megleren?

Selvsagt skal megler behandle alle likt, men det er en menneskebransje, så det er aldri noe som blir helt objektivt. Din adferd vil kunne påvirke meglers oppfølging.

Det er også slik at meglerselskapene har kundesystemer og ganske god oversikt over hvilke visninger du har vært på, om du har vært i budrunder og hvordan du har respondert på henvendelser.  Har du vært flink til å respondere og følge opp meglers henvendelser, kan du være en av dem som blir kontaktet hvis naboleiligheten kommer for salg, kanskje før den blir annonsert.  Det vil jo være en stor fordel.  Kanskje du til og med får kjøpt boligen “off market”.  Noen ønsker nemlig å selge uten alt styret som annonsering og fellesvisninger fører med seg.

Privatvisninger
Det hender også at folk melder seg på privatvisninger og ikke dukker opp, og ikke gir beskjed.  Hva tror du megler vil tenke om deg da?  Får de lyst til å serve deg senere?

Nei, tror ikke det.

Husk derfor:

  • Det er ikke pinlig å si nei til en bolig
  • Det kan være lurt å fortelle megler hvorfor den aktuelle boligen ikke passet deg.  Megler kan da tipse deg om boliger som matcher dine ønsker bedre
  • Det er høflig og fordelaktig for deg selv å svare når du får henvendelse etter visning
  • Det lønner seg å ha et godt forhold til salgsmeglere i området du søker bolig i.
  • Det er høflig og lurt å gi beskjed hvis du ikke kan møte på privatvisning eller annen avtale med megler
  • Ha respekt for meglers tid.  Da får du respekt og god oppfølging tilbake

Selv er jeg i kontakt med salgsmeglere hver dag på vegne av mine kunder.

Jeg passer alltid på å holde en god tone og opptre korrekt.  Samtidig som jeg er sterk og klar på vegne av mine kunders interesser.

Jeg vet aldri når jeg skal snakke med eller forhandle med den samme megleren igjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *