Hvorfor er det lurt at boligkjøper har sin egen rådgiver?

Grunnen til at jeg startet denne bloggen er at jeg brenner for å øke kjøpers stilling på boligmarkedet.  Motivet bak å starte selskapet Boligkjøpsmegling har vært å  tilby boligkjøpere en profesjonell hånd og holde i gjennom hele boligkjøpsprosessen.
Nå går det mot at sentrale aktører i meglerbransjen tenker det samme og enda flere kjøpere kan tilbys bistand.

Hvorfor er boligkjøpsrådgivning en viktig tjeneste?

Eiendomsmegler skal i henhold til loven “dra omsorg for begge parters interesser”, det vil si både selger og kjøper.  Allikevel viser undersøkelser at mange oppfatter eiendomsmegler først og fremst som selgers representant.

Dette har nok sammenheng med at provisjonen betales av selger, at kjøper ofte får kort tid til å bestemme seg og at fokuset rundt eiendomshandelen i stor grad er  å oppnå best mulig pris for selger.

Svaret er riktig rolleforståelse

Du som har vært boligkjøper og -selger en eller flere ganger har sikkert oppdaget at ditt fokus har vært noe forskjellig avhengig av hvilken posisjon du har vært i. Som selger er du opptatt av å oppnå en best mulig pris for boligen og at salget skal gå så smertefritt som mulig.  Som kjøper er du interessert i å finne din drømmebolig, og gjøre et godt kjøp både økonomisk og materielt.

Begrunnelsen for at du som kjøper vil ha nytte av en egen rådgiver ligger rett og slett i å erkjenne hva som er best for deg alt etter hvilken posisjon du befinner deg i på boligmarkedet.  Har du en egen kjøpsrådgiver er du 100% sikker på at dine interesser blir ivaretatt i handelen.  Og som bonus får du profesjonell hjelp til gjennomføring av kjøpet og ta de riktige beslutningene.

Større balanse mellom kjøper og selger

Dersom du som kjøper har din egen rådgiver vil forholdet mellom selger/megler og deg som kjøper bli mer balansert.  Du vil føle at dine behov og interesser står i fokus og du har en profesjonell person å sparre med gjennom hele prosessen.

Med tanke på den store investeringen du gjør når du kjøper bolig er det ikke en dårlig ide å bruke noen kroner på profesjonell hjelp.  Slik boligmarkedet nå, i alle fall i det store byene,  er det mye vanskeligere å få kjøpt en bolig til riktig pris enn å få solgt en bolig.

Nå har erkjennelsen av at kjøper kan dra nytte av sin egen kjøpsrådgiver nådd sentrale aktører i eiendomsmeglerbransjen.

 

ll

 

Dette har resultert i at mitt selskap er blitt kjøpt opp av eiendomsmeglerkjeden Krogsveen, og jeg vil fortsette virksomheten sammen med dem.  Tjenestene vil bli tilbudt gjennom eget selskap adskilt fra den ordinære meglervirksomheten og med utgangspunkt i kjøpers behov. Overtakelsen betyr økte ressurser og økt markedskraft til å nå ut til enda flere boligkjøpere.

Flere kunder betyr flere erfaringer og saker som kan deles på bloggen.

Jeg gleder meg til fortsettelsen.

 

Les også:  Krogsveen starter med kjøpsrådgivning

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *