En boligkjøpsmegler kan aldri ta helt fri

Sommerstillheten har begynt å senke seg i boligmarkedet. Per i dag er det ca 800 brukte boliger til salgs i Oslo. Det er mye som tyder på at det vil bli høy aktivitet rundt de boligene som er til salgs i sommer.

Trolig rift om boligene også i juli

I år er det liksom ikke “stille etter stormen” når det nærmer seg juli,  slik det  ofte har vært tidligere. Våren har vært preget av et for lavt tilbud av boliger.  Dette har ført til stort prispress og kamp om boligene.  Av annonsene ser vi at det er planlagt en del visninger helgen 10.juli, så det tyder på at hverken boligselgere eller meglere har tatt ferie for alvor.  Spennende å se om det vil bli samme pes på budrundene i sommer.   For kjøpernes del er det å håpe at tempoet går noe ned.  Selgerne vil allikevel oppnå gode priser da vi allerede er på et svært høyt prisnivå.

bakgård i tegl

I mål med kjøp i et tøft marked

De av mine kunder som trengte å skaffe seg en bolig på denne siden av sommeren, har lykkes med dette.   Det er jeg stolt av, tatt i betraktning det tøffe markedet vi har operert i.

De kundene som har litt bedre tid , fortsetter prosessen sammen med oss i august, men vi har et  halvt øye på ting som måtte dukke opp i løpet av juli.

I tillegg har det meldt seg noen nye kunder som vil starte boligjakten etter ferien. Det er langt vanskeligere å kjøpe enn å selge i dagens marked, så fint å se at stadig flere ser verdien av å søke profesjonell hjelp.

Alltid på boligjakt

En boligkjøpsmegler og gründer som meg kan aldri ta helt fri.  Jeg skal derfor bruke noe av juli til å lete etter feriehus på Vestlandet for en kunde fra Østerrike.  Da passer det fint at jeg skal på vennebesøk i samme trakter og på den måten får anledning til å titte meg litt rundt på aktuelle områder og hus. Alltid gøy å sjekke ut nye markeder.

jølster

Følg med på bloggen i sommer

For øvrig  holder jeg fullt trykk på bloggen hele sommeren, så jeg håper du fortsetter å  følge meg. Jeg kan love noen gode tips som du kan dra nytte av utover høsten.  Og helt sikkert noen gode kundehistorier.

Og har du noen boligspørsmål – nøl ikke med å ta kontakt, ferie eller ikke ferie 🙂

Til deg som tar helt fri: GOD SOMMER!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *