Slik fikk en ung student sin første bolig

Johanne Bragmo Løken (20) tok ikke selv kontakt med TruDet men ble ” headhuntet” etter oppslag i Dagens Næringsliv. Skal det virkelig være så vanskelig å kjøpe leilighet? Denne floken hadde vi lyst til å være med på å løse!

Trheimsveien 89

Til avisen fortalte Johanne i september at hun hadde vært på aktiv boligjakt siden mars. Det hadde blitt adskillige visninger og et par tapte budrunder.  Hun takket ja til å få hjelp av oss i TruDet, og vi la oss i selen for å skaffe henne en bolig, i samspill med henne selv og hjelpsomme foreldre.

Johanne hadde følgende ønsker og krav:

  • Budsjettramme på kr 2,7 mill inklusive fellesgjeld
  • Sentral beliggenhet
  • Fortrinnsvis en 3-roms, alternativt en 2-roms hvor det var mulig å leie ut et rom. Sistnevnte var et krav banken stilte i forhold til størrelsen på lånetilsagnet.

Vi kom raskt frem til at 3-roms neppe var innenfor rekkevidde med dagens prisnivå.  Dermed begynte jakten på en 2-roms etter følgende kriterier

Adskilt kjøkken som kunne flyttes til stuen,
eller
stort nok kjøkken til at dette kunne fungere som allrom
eller
en del av stuen kunne stenges av og fungere som soverom

I mål etter 1,5 måned
I denne “omstarten” sammen med TruDet ble det også tap i et par budrunder, på grunn av høy pris. Men etter  kun 1,5 måned felles innsats fikk hun tilslaget på en  2 roms andelsleilighet  i Trondheimsveien til litt over 2,6 mill. mill.

Fokus og gode råd er viktigst
Artikkelen i DN omhandlet lure triks i budkampen.  Dette er en vinkling media ofte har i forbindelse med boligkjøp.  Til syvende og sist var det ikke lure triks som førte til at Johanne fikk kjøpt en god leilighet.  Det som gjorde utslaget var fornuftige faglige råd, høyt fokus, realitetsorientering  og stayerevne  Og ikke minst hjelp og støtte fra foreldrene.

Om hjelpen fra TruDet sier Johanne:
Jeg er kjempefornøyd med leiligheten og glad for at jeg fikk kontakt med dere i TruDet.  Dere har vært en stor hjelp! Jeg anbefaler gjerne både firmaet og tjenestene til alle mine venner og bekjente.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *