Slik unngår du unødvendige visninger

Leste i et skryteinnlegg fra en av byens eiendomsmeglere at hans område var så populært at et ungt par hadde vært på 105 visninger der i løpet av noen få måneder.  Min umiddelbare tanke var : “Stakkars mennesker”.

L1016505-red-levert

Årsaken til at de hadde vært på så mange visninger var ikke at de ikke likte leilighetene i området men at de ikke nådde opp i budrundene.  Jeg har tidligere skrevet om for lave prisantydninger fra meglerne som er noe du må være på vakt overfor, spesielt når du skal kjøpe bolig i populære områder med stigende priser.

I tillegg til å prøve å få et bilde av det reelle prisnivået er det flere andre ting du kan gjøre for ikke å kaste bort tiden på unødvendige visninger:

  • Sett opp en kravspesifikasjon for ny leilighet med  “må ha” kriterier og “nice to have” kriterier og tenk over punktene før du bestemmer deg å gå på visning.  Mangler boligen for mange av “må ha” punktene er dette sannsynligvis ikke noe for deg.
  • Vær kritisk til bildene i salgsannonsene.  Fotografene bruker vidvinkel linser og mange rom fremstår større enn de er.
  • Se bildene opp mot plantegning og forsøk å danne deg et bilde av størrelsen på rommene.  Dessverre oppgis ikke m2 innhold pr rom i annonsen, men tegningen vil gi deg en viss pekepinn
  • Leilighetene er ofte stylet med tilpassede møbler som du kanskje ikke har eller liker og kan fremstå mer funksjonelle enn de er.
  • Den tekniske standarden er også ofte dårligere enn bildene tilsier.  Les teksten i annonsen eller prospektet og dann deg et bilde av når det sist ble pusset opp eller gjort oppgraderinger i boligen
  • Vær åpen for å søke i andre  og kanskje rimeligere boligområder enn det du hadde tenkt deg på forhånd, men vær samtidig ærlig mot deg selv i forhold til hvor du kan tenke deg å bo.

Et vennepar av min datter tilbrakte en hel søndag i sengen med champagne etter å ha gått på visning hver helg i 5 måneder.  Sikkert en meget hyggelig søndag.
Men jeg ønsker at champagnekorken skal kunne sprettes før det har gått med 5 måneder til visninger.  Derfor jobber jeg målrettet sammen med kundene og vi forbereder oss godt før det tas beslutning om å gå på visning.   I noen tilfeller har vi brukt litt ekstra tid for å finne riktig område av byen.  Når dette er gjort har vi klart å finne en passende bolig med 2 til 6 visninger pr kunde.  Dette er noe kundene har satt pris på.

Fortsatt god sommer !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *