Boligmarkedet kan snu når som helst

Vi befinner oss allerede midtveis i januar, landet er dekket av snø  og vi opplever skikkelige vintertemperaturer. Boligsalgene er i full sving, og jeg ønsker å dele noen innsikter jeg har samlet så langt.

Det ser ut til at boligmarkedet har fått ny giv sammenlignet med høsten. Kjøpere viser større interesse, og jeg har til og med opplevd budrunder på flere av boligene mine kunder er interessert i. Eiendomsmeglerne rapporterer også om en økende aktivitet, og selv om de noen ganger har en tendens til å være vel optimistiske, virker det som det er en god porsjon sannhet i deres observasjoner.

Januar er tradisjonelt en måned med god fart i boligmarkedet. I tillegg har vi nådd toppen av rentebanen, og det forventes en nedgang i renten ved neste endring fra Norges Bank. Når i 2024 dette vil skje er fortsatt uklart, men det gir i det minste deg som potensiell boligkjøper en forutsigbarhet når du skal planlegge boligkjøpet.

I hele forrige høst snakket jeg om vi befant oss i et kjøpers marked. Det var et godt utvalg av boliger, lav etterspørsel, kjøpere var tilbakeholdne, og prisene sank. Til tross for dette falt salgsvolumet på grunn av den økonomiske usikkerheten. Jeg er veldig usikker på om dette sterke kjøpers markedet vil vedvare, men samtidig har noen av usikkerhetsfaktorene blitt ryddet av veien.

Mitt råd er uansett å ikke vente for lenge med  boligkjøpet.  Vi forventer at markedet vil snu i løpet av 2024, men tidspunktet er usikkert. Erfaring viser at endringer skjer raskt når de først inntreffer, så det kan være klokt å starte boligjakten tidlig på året.

Vi må vente på tallene for januar for å få en klarere forståelse av hvilken retning markedet tar, men dette er mine beste vurderinger så langt.

Jeg ønsker deg fortsatt en strålende start på året.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende digitalt møte angående boligkjøpet ditt. Sammen kan vi planlegge en strategi for å utnytte markedet på best mulig måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *