Ved hjelp av Boligdama var det superenkelt å kjøpe leilighet i Norge.

Til tross for tidsforskjell og litt kluss med formaliteter tok Trude seg av hvert steg i prosessen noe som gjorde av vi følte oss veldig trygge på at ting ble gjort riktig og som forventet. Hun var med oss i alle video samtalene med megleren og passet på at ting ble besvart og at all relevant informasjon ble gitt.

Hun svarte på alle mulige spørsmål vi hadde og gjorde en solid sjekk av byggherren og hva vi kan forvente oss.  Med sin kompetanse og lange erfaring fikk vi masse gode råd og en fantastisk oppfølging. Vi kunne ikke ha fullført denne prosessen og kjøpt leilighet i Norge uten hennes hjelp.

Tusen takk for denne gode tilbakemeldingen fra Astrid og Arik som jeg har hjulpet med kjøp av bolig i et superspennende prosjekt i Nydalen i Oslo.

Slik ble boligkjøpet en realitet

Ekteparet som er bosatt i USA, ønsket seg en base i Norge som de kunne bo i når de var på besøk.  Og kanskje slå seg ned i permanent, når de går av med pensjon.  Oslo og Norge var ikke tilfeldig valgt siden Astri er fra Norge og har familie her.  De har også en sønn som har slått seg ned i landet vårt.

Etter noe ventetid fra den første kontakten med Boligdama for å klargjøre finansiering og kartlegging av ønsker for den nye boligen, satte vi i gang med vår felles boligjakt, like før jul 2022.

Med dagens teknologi er det ingen sak med langdistanse boligkjøp.  Både digitale møter og kommunikasjons systemet til Boligdama ble flittig brukt.  Det eneste som kunne være litt forvirrende, var å huske på tidsforskjellen.

Ved boligjakt i samarbeid med Boligdama, er det som oftest slik at begge parter følger med på det som kommer ut i markedet.   Det er naturligvis vanskelig å holde seg borte fra finn.no når man er i kjøpsmodus!

Etter sjekk av en del foreslåtte boliger i løpet av januar måned, som ikke falt helt i smak, fant Astri og Arik selv en bolig i prosjektet Vertikalen.  Det er et meget spesielt bygg som er under bygging sentralt i Nydalen.  Her var det en ledig bolig som passet deres budsjett.  Et nyskapende bygg med stort fokus på miljø.

Boligdama, gjorde noen undersøkelser av prosjektet, tok kontakt med megler og rådet dem til å gå videre med boligen.  Megler Jan Græsvig fra DnB arrangerte et felles digitalt møte med oss hvor vi fikk se soldiagram, illustrasjoner av bygg og leilighet, tilvalgsmuligheter og svar på alle spørsmål.  De bestemte seg for å gi inn et kjøpstilbud.  Dermed var boligkjøpet i boks, i alle fall nesten.

Det ble nemlig litt klabb og babb i ettertid, med formaliteter og ting som måtte sendes i post fra USA.  Men, med litt tålmodighet ordnet det seg også.

Byråkrati og treg postgang er bagateller i den store sammenhengen.

Det viktigste er at de har kjøpt seg en spennende bolig som de gleder seg vilt til å overta høsten 2023.

Gratulerer !

Vennlig hilsen
Boligdama – Trude Larsen
T: 950 37 330 – trude@boligdama.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *