Over middagshøyden og klar for et sorgløst liv ?

I det siste har jeg opplevd noe som gjør at jeg blir enda mer sikker i min sak.  At det er veldig lurt å skifte bolig mens du kan.  Drøyer du det for lenge kan det bli en tung prosess.

Hva er det jeg har opplevd?  Jo, å hjelpe 2 flotte mennesker på over 80 år med å kjøpe ny bolig.  De trengte endring i form  av en mer tilgjengelig bolig.  Det var en udelt glede når vi  lyktes med prosjektet,  Og jeg må virkelig berømme mine kunder for mot og stå på vilje!  Men det var krevende med vanskelige valg og praktiske problemer underveis.  Ennå gjenstår selve flytteprosessen.  Som de får hjelp til, men som allikevel føles tung i så høy alder.

På tross av disse suksesshistoriene, er min erfaring at mange ikke klarer å gjennomføre en flytteprosess når helsa begynner å skrante.  Eller når det blir for tungt å ta vare på det store huset. Selv om de får hjelp.  Det blir rett og slett for vanskelig, både praktisk og ikke minst følelsesmessig.

Derfor må du gjøre jobben og tenke på fremtiden.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

 • Jeg elsker boligen jeg bor i og blir her til jeg bæres ut
 • Jeg vet at boligen jeg bor i nå kan bli utfordrende hvis helsen svikter
 • Jeg burde ha pusset opp og gjort tilpasninger i boligen
 • Jeg savner de gamle naboene, alle er flyttet eller blitt borte
 • Ektefellen min nekter å flytte på seg
 • Barna mine vil at jeg skal bli boende og bevare barndomshjemmet
 • Barna mine maser på meg for at jeg skal flytte til noe mer lettvint
 • Jeg orker ikke å tenke på å gjøre noe med boligen eller gjøre klart for en flytteprosess
 • Jeg er veldig usikker på boligmarkedet
 • Jeg vil absolutt ikke etterlate meg noe gjeld
 • Jeg er usikker på fremtiden i boligen jeg bor i nå

Hvis svaret er ja på noen av disse punktene er det kanskje på tide å begynne å tenke fremover?

Og eventuelt ta noen diskusjoner i heimen.

For å gi deg inspirasjon til å sette i gang tankeprosessen har jeg laget et tipshefte spesielt til til deg.

Last det ned her – helt gratis.

Jeg lover deg at det vil sette i gang gode tanker om fremtiden.

Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *