It’s complicated

It’s complicated sies det ofte i amerikanske filmer når kjærlighetsforholdet ikke vil fungere.  Det samme kan sies om boligmarkedet i Oslo området nå for tiden.  Hva må en stakkar gjøre for å få kjøpt seg en bolig?

Jeg har ikke fasiten.  Men som boligkjøpsrådgivere som sitter midt oppe i dette kokende markedet hver dag, gjør vi oss noen erfaringer  som kan være nyttige å dele for at du skal nå frem til målet .

Disse erfaringene prøver vi å formidle til til våre kunder slik at de kan reorientere seg og tenke litt utenforfor boksen.  De økende prisene gjør at mange ikke kan kjøpe seg det som umiddelbart fremstår som drømmeboligen.

Hva er det lurt å gjøre?

  • Utforsk nye områder, søk hjelp hvis du ikke er kjent i byen
  • Ikke gå på visninger kun på grunnlag av prisantydninger, men få hjelp til å finne ut den reelle markedsprisen slik at du går på de riktige visningene
  • Husk at selv med utgangspunkt i estimert markedspris må du ha en del å gå på i budrunden
  • Få hjelp til å se potensialet i boligen, du kan ikke regne med at den har akkurat den planløsningen, stilen og standarden du ønsker
  • Vær innstilt på å kjøpe færre m2 og heller installere smarte løsninger
  • Vær villig til å strekke deg litt ekstra for den riktige boligen dersom du har mulighet.  Forutsatt at du har et visst tidsperspektiv vil du sannsynligvis ikke tape på dette.
  • Vær fokusert, ikke gi opp selv om du taper en budrunde eller to.  La heller erfaringen hjelpe deg til å gå videre

Viktig med hjelp til å se helheten

Selv som profesjonelle er det utfordrende å komme i mål for våre kunder.  Vi er derfor opptatt av å se helheten og sørger for å ha fagfolk tilgjengelig til å hjelpe oss med dette.   Det kan være håndverker som gir anslag på en oppussingsjobb før budrunde, interiørarkitekt som kan fortelle oss at det går an å endre en planløsning eller spesialister på compact living som foreslår smarte løsninger for å utnytte plassen.

Høres veldig innviklet  ut?  Nei ikke nødvendigvis og kanskje helt nødvendig i et marked hvor det er langt mer vanskelig å få kjøpt seg en bolig enn å selge en.

Helt ny bolighverdag

Jeg tror at fremtidens boligmarked vil kreve mer av kjøperne, med eller uten profesjonell hjelp og uansett marked.  Det dreier seg om store investeringer og mange vil dessverre ha problemer med å få budsjettet til å strekke til.

Vi går mot en helt ny bolighverdag med andre og flere utfordringer enn tidligere.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *