5 enkle triks når du skal kjøpe bolig

Overskriften på dagens blogg er ironisk ment for å illustrere hvordan boligkjøp ofte blir fremstilt i media. Bare du kan de rette triksene skaffer du deg drømmeboligen.  Men er det egentlig slik?

Boligannonsen-ærlig

Min erfaring er at det ikke er slik.  Det finnes egentlig ingen snarveier ved boligkjøp.
I et presset boligmarked hadde det vært veldig deilig hvis noen enkle triks kunne ordnet det hele. Men dessverre, som kjøpere er vi prisgitt det systemet som gjelder for omsetning av boliger her til lands.  De aller fleste boligene blir solgt på lik måte gjennom finn.no og med felles visninger og påfølgende budrunde.  Og med eiendomsmegler, som får sin provisjon fra selger som mellommann.

Kun et fåtall, kanskje opp til 5% :

  • blir kuppet før visning
  • vunnet gjennom å bruke lure triks i budrunden
  • oppnådd fordi man skremmer bort andre interessenter ved for eksempel å snakke nedsettende om boligen på visning.

Å kjøpe bolig er ikke et spill men en stor investering som krever gode forbedelser,  kompetanse og iherdig innsats.Enkle tips og triks er ikke uten verdi og kan være verdt å ta med seg men poenget er at de som regel ikke er avgjørende for bolighandelen.

Til deg som tenker på eller er i gang med å kjøpe bolig.
Her er isteden for enkle triks,
5 gode råd som muligens kan gi deg mental styrke i forhold til kjøpsprosessen:

  • Ikke vær helt alene, du trenger noen å snakke med underveis. Søk hjelp hos venner og familie eller en profesjonell rådgiver
  • Sett av tid og ha fokus.  Vår erfaring er at det er bedre å kjøre på når du først har bestemt deg for å kjøpe.  En halvhjertet visning nå og da fører ikke til noe resultat.
  • Vær realistisk i forhold til budsjett og ønsker for boligen.  Sil ut “MÅ” ha og “KJEKT Å HA” elementene så tidlig som mulig
  • Ikke slit deg ut på unødvendige visninger;
    for eksempel for dyre eller boliger du egentlig ikke vil ha men synes du se på.
  • Stol på magefølelsen.  Magefølelsen endrer seg som oftest i takt med din egen bevisstgjøring i prosessen.  Dersom du til slutt føler at “denne boligen er riktig for meg innenfor mine rammer” vil du kunne stole på at det er et riktig kjøp..

Boligkjøp handler om mye penger og det å skape seg et nytt hjem. Da sier det seg selv at det psykologiske aspektet er viktig.  I vår rådgivning til boligkjøpere må vi jobbe med å få kundene inn på det riktige mentale sporet.  Dette kombinert med vår fagkunnskap har gjort at vi har klart å komme i land med boligkjøp i løpet av 2-6 uker.  Det hender også at noen kommer frem til at de ikke er modne for å kjøpe akkurat nå.  Da råder vi dem til å vente til lysten kommer tilbake.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *