Slik kan du skape et interiør med god flyt

Nettet og magasiner flyter over av gode eksempler og interiørtips.  Men det er ikke så enkelt å oversette det til boligen du allerede har eller skal flytte inn i .  Derfor kunne nok mange tenke seg å få litt profesjonell hjelp.  Men hva slags hjelp tilbys og blir det ikke fryktelig dyrt?

Nei, det behøver ikke å bli veldig komplisert og dyrt å få hjelp av en som er profesjonell på interiør, sier Cecilie Marø.  Hun driver sitt eget firma Marø Interiør og er spesielt opptatt av å hjelpe folk med å skape en bra soneinndeling, god bruk av rommene samt fin flyt i boligen.  Ved siden av å hjelpe deg til å velge materialer og farger som passer både deg og boligen din.  Hun er utdannet interiørarkitekt men liker å kalle seg interiørdesigner.  Jeg ønsker å hjelpe kunder med alt fra enkle innredningsråd til mer helhetlige designløsninger for boligen.  Derfor er interiørdesign mer dekkende for hva jeg leverer, forteller hun videre.

Hva slags folk kan man regne med å treffe på hvis man søker hjelp til interiør og innredning?

  • Boligstylist.  Innreder boligen med egne møbler, brukes ofte ved salg av bolig.
  • Interiørveileder.  Kommer hjem til deg og gir tips om ominnredning og nye løsninger/møbler.
    Deretter går du veien videre selv.
  • Interiørkonsulent. Interiørkonsulenten kommer hjem til deg på en befaring, snakke med deg og ta nødvendige bilder og oppmåling. Etter dette vil de utarbeide et moodboard som er et veiledende verktøy med inspirasjonsbilder. Dersom du ønsker deg kan interiørkonsulenten levere  forslag på produkter.
  • Interiørdesigner. En interiørdesigner bygger på de samme elementene som interiørkonsulenten.  Men nå vil du få også få en konkret møbleringsplan, 2D- og 3D-tegninger, en belysningsplan og en mer konkret shoppingliste med produkter. Interiørdesigneren leverer en løsning der dere sammen skaper en total løsning for boligen.
  • Interiørarkitekt. Interiørarkitekten er utdannet arkitekt og tegner løsninger samtidig som de kan levere full pakke på design og interiør.  De jobber som regel med litt større oppdrag.

Det er ikke min oppgave å bestemme hva slags hjelp folk skal benytte seg av, sier Cecilie.  Men velger du en person med solid utdanning innen faget vil du være mer sikker på at helheten ivaretas.  Samtidig er mitt mantra at ting ikke behøver å gjøres mer komplisert enn de er.  Derfor tilbyr jeg alt fra enkel interiørveiledning til mer fullstendige løsninger til mine kunder.  Utdanningen og fagkompetansen min tar jeg med meg uansett om oppgaven er liten eller stor, avslutter hun.

Se hva Cecilie kan tilby her.

Et godt interiørdesign øker boligens verdi

Som boligkjøpsrådgiver har jeg erfart at å søke profesjonell interørbistand kan øke både verdien og bokvaliteten på boligen.  Nøkkelen ligger i at de som er proffe ser løsninger som vi vanlige dødelige ikke ser.  Dermed kan boligens potensiale utnyttes enda bedre.  Samtidig må terskelen til fagkompetanse være så lav som mulig.  Det mener vi å ha fått til med vårt samarbeid med et lite og fleksibelt firma som Marø Interiør.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *