Gjesteblogg. Badet – liten plass ingen hindring

Et lekkert bad er et stort bad, tenker du kanskje. Der tar du feil. Med smarte og gjennomtenkte løsninger er det mulig å trylle frem drømmebadet på en begrenset flate.

Her er noen av knepene:

  • Rett opp vinkler og kanter slik at du står igjen med rene flater. Det forenkler innredningen.
  • Bruk kompakte og multifunksjonelle baderomsmøbler, dvs. ”krympete” møbler som dekker flere behov.
  • Utnytt all veggplass.
  • Sørg for gulvplass ved å bruke fleksible dusjvegger som kan foldes innover eller utover når de ikke er i bruk.

Eksempel 1

Et kompakt baderomsmøbel gjør at man her får mye ut av et lite areal. Det er godt med benkeplass og rikelig med hyller til for eksempel dekorgjenstander og lys. Skapfronten til høyre på bildet skjuler vaskemaskinen. En håndkleholder har fått plass over vasken, og stoppekranen er gjemt bak speilet. Legg merke til de elegante belysningseffektene.

Cisternekassen er bygget inn og veggen rettet opp, noe som gir plass til to elegante veggnisjer. Dusjveggene kan foldes innover slik at gulvplass frigjøres, og toalettet er kompakt. Flisene gir det lille badet et langt mer luksuriøst preg enn standardfliser ville ha gjort.

Eksempel 2

 

Grunnflaten er bare 1,8 kvadratmeter, men dette er likevel et fullverdig bad. De hvite flisene på vegger og gulv får rommet til å virke større. En glassvegg skiller dusjen fra resten av rommet, og døren som sammen med glassveggen utgjør dusjkabinettet, kan åpnes 90 grader når dusjen ikke er i bruk. Speilet over toalettet skjuler et innbygget skap. Både toalettskålen og servanten er mindre enn standard størrelse. De runde formene står i kontrast til de rette vinklene og myker opp helhetsinntrykket.

Ingen smarte løsninger uten veggnisjer. De gir kjærkommen oppbevaringsplass slik at man unngår toalettartikler som flyter rundt på gulvet. Dessuten er de dekorative og skaper variasjon ved å bryte opp veggflaten. Om ønskelig kan nisjene ha integrert lys, noe som gir badet et luksuspreg.

Ramsøskar interiørarkitekter

Blogginnlegget er skrevet av vår samarbeidspartner Ramsøskar Interiørarkitekter.
Våre kunder kan benytte deg av deres tjenester både før og etter boligkjøp. For eksempel kan det lønne seg å få skisset oppp en alternativ planløsning før du gir bud, få hjelp til endringer eller sette personlig preg på boligen du har kjøpt.  God plan og gode interiørløsninger øker både bokvaliteten og boligens verdi.
Se noen av Ramsøskar sine boligprosjekter her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *