Ville ikke vente på enda høyere boligpriser.

Er du bosatt i utlandet på åremålsoppdrag og ikke har bolig i Norge å komme hjem til er det lurt å kjøpe bolig først som sist.  Oppsparte midler kan vise seg å være lite verdt omsatt i boligverdi dersom prisene fortsetter å stige i samme tempo som nå.

Dette var NRK sin utenrikskorrespondent i Washington Tove Bjørgaas klar over.  Hun solgte sin bolig i Oslo i fjor etter problemer med leietakere, og hadde håpet på utflating av prisene. Men med tanke på hjemkomst i 2018 fulgte hun engstelig med på boligprisveksten i Oslo og Akershus og innså at hun hadde tatt feil avgjørelse ved å selge.

Hun tok kontakt med Boligkjøpsmegling slik at vi sammen kunne finne en bolig som hun og familien kan bo i når hun flytter hjem.

Med mange år i USA på baken var det helt naturlig for Tove å oppsøke en boligkjøpsmegler.  ALLE bruker dette i USA, og hun er overrasket over at dette ikke er mer utbredt her i Norge.

Utfordrende boligjakt

Det ble et spennende og hyggelig oppdrag.

Hovedutfordringen ble å finne tid til mailutveksling og synspunkter på aktuelle boliger midt i en hektisk amerikansk valgkamp.

Dernest å time visninger for aktuelle boliger i de små tidsperiodene hvor Tove var hjemme på besøk i Oslo.  Etter et forsøk på forsommeren som ikke ble helt vellykket, la jeg opp en hektisk visningsrunde i slutten av august hvor vi sammen reiste rundt en hel søndag og så på aktuelle objekter.

Vårt mål var at dagen skulle ende opp i et konkret kjøp eller at jeg fikk så godt innblikk i hennes preferanser at jeg kunne kjøpe på hennes vegne senere.

Boligkjøpspsykolog

Til alt hell endte historien med en hektisk budrunde påfølgende mandag hvor Tove ble den lykkelige eier av et rekkehus med flott hage sentralt i Asker.  Budrunden gikk nervepirrende men ikke uforsvarlig høyt, og vi endte under den budsjetterte grensen..

For Tove var det et lite sjokk å komme hjem til et så opphetet marked, helt ulikt det hun har vært borte i tidligere.  Hun foreslo derfor at jeg kunne kalle meg boligpsykolog i tillegg til boligkjøpsmegler.

Det tar jeg som et kompliment og en bekreftelse på at en boligkjøpsmegler kan ha mange funksjoner utover det rent faglige.

Gratulerer til Tove med ny bolig og en klok og fremtidsrettet beslutning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *