Slik unngår du unødvendige visninger

Leste i et skryteinnlegg fra en av byens eiendomsmeglere at hans område var så populært at et ungt par hadde vært på 105 visninger der i løpet av noen få måneder.  Min umiddelbare tanke var : “Stakkars mennesker”.

L1016505-red-levert

Dersom du satser boligkjøpet på å gå innom så mange visninger som mulig vil du raskt bli lei eller forhindret av andre viktige gjøremål i livet.  Dermed blir det pause i boligkjøpsprosessen før du starter igjen med ny runde visninger.  Og boligkjøpet tar fort 1 – 3 år.

Det er flere ting du kan gjøre for å ikke kaste bort tiden på unødvendige visninger:

  • Sett opp en kravspesifikasjon for ny leilighet med  “må ha” kriterier og “nice to have” kriterier og tenk over punktene før du bestemmer deg å gå på visning.  Mangler boligen for mange av “må ha” punktene er dette sannsynligvis ikke noe for deg.
  • Vær kritisk til bildene i salgsannonsene.  Fotografene bruker vidvinkel linser og mange rom fremstår større enn de er.
  • Se bildene opp mot plantegning og forsøk å danne deg et bilde av størrelsen på rommene.  Dessverre oppgis ikke m2 innhold pr rom i annonsen, men tegningen vil gi deg en viss pekepinn
  • Leilighetene er ofte stylet med tilpassede møbler som du kanskje ikke har eller liker og kan fremstå mer funksjonelle enn de er.
  • Den tekniske standarden er også ofte dårligere enn bildene tilsier.  Les teksten i annonsen eller prospektet og ikke minst tilstandsrapporten.  Slik danner du deg et bilde av når det sist ble pusset opp eller gjort oppgraderinger i boligen
  • Ring eller mail spørsmål til megler før visningen på ting du stusser over eller lurer på.  Så slipper du å møte opp og få svar som ikke passer dine ønsker.
  • Vær åpen for å søke i andre  og kanskje rimeligere boligområder enn det du hadde tenkt deg på forhånd, men vær samtidig ærlig mot deg selv i forhold til hvor du kan tenke deg å bo.

Jeg jobber jeg målrettet sammen med kundene og vi forbereder oss godt før det tas beslutning om å gå på visning.   I noen tilfeller har vi brukt litt ekstra tid for å finne riktig område av byen.  Når dette er gjort har vi klart å finne en passende bolig med 2 til 4 visninger pr kunde.  Dette er noe kundene setter pris på.

Fortsatt god sommer !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *